Aktivnosti

 

 

 •  2018. Najljepša hvala Zakladi Marin Čilić!

  Sretni smo što naši leptirići polako koračaju ka jednakim mogućnostima i integraciji.

  Bravo i za male,hrabre naše borce!

  Prijave su otvorene do 27.7.

 •  2018. TENISKI KAMP ZA DJECU U VUKOVARU

  Besplatni ljetni teniski kamp za djecu u Vukovaru!

  Imate između 8 i 15 godina? Želite igrati tenis sa profesionalnim teniskim trenerima i družiti se sa svojim vršnjacima? Pridružite nam se na terenima Teniskog kluba Borovo u Vukovaru i naučite servirati, igrati forehand, backhand zajedno s novim prijateljima! Organizacija Grow, čiji je voditelj rođeni Vukovarac Dino Ilečić, u suradnji sa Zakladom Marina Čilića, Teniskim Klubom Borovo, Vukovarskim leptirićima i Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem GOLUBICA, četverodnevni teniski kamp za djecu. Datum održavanja kampa je između 1.8.2018. i 4.8.2018. Besplatni treninzi će biti organizirani svaki dan između 8 i 12 sati ujutro za svu djecu između 8 i 15 godina.

 •  2018. ATAAC LJETNJA ŠKOLA

  ATAAC ljetna škola: 5 dana praktične edukacije o učinkovitom korištenju asistivne tehnologije

  Na pet dana edukacije i druženja s vrhunskim stručnjacima iz područja asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije (Ian Bean, Kasia Łuszczak, Nemanja Šević i Miroslav Vrankić) sudjelovala je i logopedica Barbara Augustinović.

 •  2018. EDUKACIJA

  TERAPIJA IGROM

  Program "Terapija igrom: vještine i intervencije u radu s djecom" integrira vještine i tehnike iz direktivne i nedirektivne terapije igrom primjenjive u radu s djecom predškolske i školske dobi. Naša psihologinja Andrea Bradarić odslušala je prvi (Vještine komunikacije s djetetom u skladu s nedirektivnom terapijom igrom) od četiri modula u Centaru za psihoterapiju i edukaciju-Proventus u Zagrebu.

  Terapija igrom je sistematično korištenje teorijskog modela da se uspostavi interpersonalni proces u kojem educirani terapeuti igrom koriste terapeutske snage igre da pomognu klijentima prevenirati ili razriješiti psihosocijalne teškoće te da postignu optimalni rast i razvoj. Namijenjena je primarno za djecu u dobi od 3. do 12. godine, ali i za djecu mlađe i starije dobi te za adolescente i odrasle.

  Služi za prevenciju ili tretman različitih socioemocionalnih poteškoća, kao što su anksioznost, depresija, problemi u ponašanju, ADHD-a, problemi u privrženosti i socijalne teškoće. Također, pomaže i djeci koja su doživjela stresne životne okolnosti poput: traume, bolesti, brakorazvoda roditelja, gubitak bliske osobe ili životinje, žalovanje i ovisnosti u obitelji.

  Igra je instinktivna i snažna potreba djetetove prirode. Kroz igru, dijete se izražava na prirodan način, pa se tako smatra da je igra „jezik“ djetinjstva. Kroz igru se djeca uče prilagođavati i uče o životu. Igra pruža osjećaj sigurnosti i kontrole. Ona pomaže da dijete razvije fizičke, kognitivne, emocionalne i socijalne vještine. Igra služi kao način za rješavanje stresa te stvara ugodnu atmosferu. Kako je glavna svrha jezika izraziti misli, za dijete koje nema dovoljno razvijen govor, igra može poslužiti kao medij da kroz simbole prezentira svoj unutarnji svijet.

 •  2018. EDUKACIJA

  Komunikacijske razvojne ljestvice – Koralje

  Tijekom procjene komunikacijskog i jezično-govornog razvoja stručnjaci često nemaju uvid u kompletne mogućnosti i sposobnosti djeteta. Stoga je, naša logopedica Barbara Augustinović sudjelovala na jednodnevnoj edukaciji o uporabi i evaluaciji komunikacijskih razvojnih ljestvica kako bi dobili kompletnije informacije o jezično-govornom razvoju djeteta te upotpunili logopedsku procjenu.

  Koraljama se prikupljaju podaci o jezičnome razvoju djeteta počevši od prvih gesta, preko širenja ranog rječnika do razvoja gramatike. Obilježja komunikacije i jezika mijenjaju se u prvim godinama djetetova života nevjerojatnom brzinom, pa je bilo nužno napraviti dvije ljestvice. Prva, Riječi i geste, služi za procjenu jezika dojenčeta (od 8. do 16. mjeseca). Druga, Riječi i rečenice, služi za procjenu jezika hodančeta (od 16. do 30. mjeseca). Prva ljestvica traži podatke i o djetetovu pasivnom rječniku, tj. riječima koje dijete razumije i o djetetovu aktivnome rječniku, tj. riječima koje govori. Nadalje, procjenjuje se i djetetova uporaba gesta budući da su one vrlo važne u dojenčetovoj ranoj komunikaciji s okolinom i tvore temelje jezičnog razvoja. Drugom se ljestvicom procjenjuje samo aktivno rječničko znanje i uporaba sintakse i morfologije.

  Osim za djecu od 8. do 30. mjeseca, Koralje se mogu upotrijebiti za procjenu jezika i nakon 30. mjeseca, ali kod djece koja kasne u jezičnome razvoju. Ljestvice popunjavaju roditelji ili osoba koja dobro poznaje dijete i može procijeniti djetetov jezični razvoj. Bodovanje je objektivno. Norme su prikazane slikovno i tablično. Slikovni prikazi sažimlju razvojne trendove za svako važnije obilježje komunikacijskoga razvoja. Centilni rezultati dani u tabličnom obliku omogućavaju procjenu svakog djeteta pojedinačno, u odnosu na njegove vršnjake, na svakom glavnom odjeljku u dojenačkoj i hodanačkoj ljestvici.

 •  2018. HUMANITARNI TURNIR

  DRUŠTVO PRIJATELJA HAJDUKA
  Još jednom se zahvaljujemo svim ekipama i posjetiteljima turnira koji je jučer odigran u Vukovaru. Čestitamo pobjednicima DPH Steyr/Linz i finalistima DPH Đakovo kao i ostalim ekipama na fair playu jer odigrati jedan ovakav turnir bez sudaca može samo poslužiti kao primjer ponašanja na sportskim susretima. Završetkom turnira nije završila akcija prikupljanja sredstava za Vukovarske leptiriće. Idućih dana ćemo pokrenuti aukciju dresa HNK Hajdukas koje će prihod u potpunosti ići "Leptirićima". Također se zahvaljujemo članovima njihove Udruge na zahvalnicama koje su izradili za sve ekipe s turnira. Konačan iznos donacije ćemo objaviti nakon završetka aukcije.

 •  2018. NOVA EDUKACIJA

  Vukovarski Leptirići
  Objavljuje Viktorija Matin · 1. lipnja ·

  Testa razumijevanja gramatike- TROG-2:HR -

  Roditelji su uglavnom usmjereni na specifičnosti govora djeteta te često zanemaruju i/ili ne uočavaju koliko dijete zapravo razumije. Također, stručnjaci koji uočavaju da dijete ima poteškoća s razumijevanjem govora često ne mogu sa sigurnošću reći i utvrditi što dijete točno ne razumije i kojim jezičnim sustavom još nije ovladalo. Logopedica Barbara Augustinović sudjelovala je na jednodnevnoj edukaciji za provedbu Testa razumijevanja gramatike- TROG-2:HR.

  Test razumijevanja gramatike – druga verzija (TROG-2:HR) receptivni je jezični test kojim se procjenjuje razumijevanje hrvatske gramatike s obzirom na fleksiju, funkcionalne riječi i redoslijed riječi. TROG-2:HR omogućava ispitivaču ne samo procjenu sudionikova razumijevanja gramatike u usporedbi s drugim sudionicima iste dobi, nego otkriva i njegova specifična područja teškoće. Ima široku primjenjivost jer obuhvaća dobni raspon od 4 godine nadalje.

  TROG-2 sadrži 80 ispitnih čestica, a svaka čestica se sastoji od rečenice i 4 ponuđene slike, među kojima ispitivana osoba treba odabrati sliku koja odgovara rečenici u tom zadatku. Razumijevanje se procjenjuje metodom višestrukog izbora, gdje je slika koja odgovara zadanoj rečenici suprotstavljena s tri slike čije se rečenice razlikuju u gramatičkom ili leksičkom elementu. U testu se koriste jednostavne imenice, glagoli i pridjevi.

  Blokovi čestica omogućuju korištenje TROG-a-2-HR u kvalitativnoj dijagnostici za otkrivanje struktura koje su problematične ispitivanoj osobi. Ispitivanje ovim testom nije vremenski ograničeno, a primjena najčešće traje između 10 i 15 minuta.

 •  2018. DANI OTVORENIH VRATA UDRUGA 2018.

  Upoznavanje s načinom rada,opreme,senzibilizacija,druženje...

 •  2018. DANI OTVORENIH VRATA UDRUGA 2018.

  Posjet Klaunovadoktora Crveni nosovi....

  U CRVENIM NOSOVIMA trenutno djeluje 25 klaunovadoktora, profesionalnih umjetnikakoji nisu liječnici, već su posebno educirani klaunovi za rad u bolnici. Klaunovidoktori se educiraju u Međunarodnoj školi humora u Beču, nacionalnim edukacijama, kao i godišnjem kampu međunarodne organizacije. Također, svaki mjesec pohađaju supervizijske sastanke sa psihoterapeutom koji ih osnažuje za rad s bolesnom djecom i pridonosi boljem timskom radu.

  CRVENI NOSOVI klaunovidoktori dio su međunarodne organizacije RED NOSES Clowndoctors International (RNI) koja okuplja 10 partnerskih zemalja: Austriju, Češku, Litvu, Mađarsku, Njemačku, Palestinu, Poljsku, Slovačku i Sloveniju. Partnerske organizacije međusobno dijele znanje i iskustvo značajno za kvalitetnu provedbu programa u zdravstvenim i socijalnim ustanovama.

  CRVENI NOSOVI klaunovidoktori primili su nagradu „Ponos Hrvatske“ za humano djelo kao i priznanje „Superbrands“ za 2015. godinu. U 7 godina djelovanja klaunovidoktori donijeli su smijeh i radost na lica više od 97. 700 bolesnih, nemoćnih i zaboravljenih, a samo u 2017. godini posjetili smo 23. 708 djece i starijih.

 •  2018. - NOVO - DIJAGNOSTIKA POREMEĆAJA IZ AUTISTIČNOG SPEKTRA

  Kako smo i najavili da slijedi niz novih edukacija struke, a danas gotovo da ne postoji osoba koja nije čula za autizam ili autistični spektar, a čiju kompleksnost opisuju podaci da još uvijek nije do kraja istražen.

  Autizam nije bolest, već stanje. Kada govorimo o autizmu, govorimo zapravo o cijelom spektru jer razlike među djecom iz autističnog spektra mogu biti velike (od neverbalnog niskofunkcionirajućeg autizma do verbalne visokofunkcionirajuće djece). Naime, svima je zajedničko da imaju problem s ostvarivanjem i zadržavanjem socijalne interakcije i komunikacije s drugim ljudima.

  Protekli tjedan je naša Antonija Leko provela u Zagrebu kako bi stekla znanje o provedbi jedinog priznatog i važećeg dijagnostičkog instrumenta za postavljanje dijagnoza iz spektra autizma - ADOS2, koji predstavlja “zlatni standard” u postupku dijagnostike poremećaja iz spektra autizma. Namjenjen je širokom dobnom rasponu (od 12 mjeseci do odrasle dobi). Radosni smo što djeca s našeg područja više neće morati putovati do Zagreba i dugo čekati na red kako bi se napravila dijagnostika, a samim tim propustili vrijeme u kojem se moglo terapijski djelovati.

  Dijagnoza ne mijenja ono što je vaše dijete, ona predstavlja pomoć na adekvatan način, kako djeci tako i roditeljima.

 •  2018. 3. VUKOVARSKI KROS HRVATSKOJ NA PONOS

  LIONS KLUB VUKOVAR ZA LEPTIRIĆE

  Oko pet stotina sudionika u Park šumi Adica na sportsko-rekreativno-humaitarnoj akciji u organizaciji LC Vukovar. Projekt koji promovira sport, druženje, boravak u prirodi, zdrav način života, natjecanje i nadasve humanitarna nota - pomoć djeci s poteškoćama u razvoju. Natjecalo se u 21 disciplini , osobe svih dobnih skupina i psihofizičkih sposobnosti.......

 •  2018. DANI OTVORENIH VRATA UDRUGA

  Dragi mali i veliki leptirići,

  Udruga Vukovarski leptirići se priključuje manifestaciji Dana otvorenih vrata udruga 2018. #DOVU2018 I ove godine će biti zanimljivo i veselo te Vas pozivamo da nam se pridružite u petak 25.05.2018. godine:

  10,00-10,30 Predstava Karavan orkestar - glazbena predstava klaunova doktora za djecu s teškoćama u razvoju
  11,00-11,30 Predstava Karavan orkestar - glazbena predstava klaunova doktora za djecu s teškoćama u razvoju (obavezna prijava zbog ograničenog broja sudionika, SMS-om poslati ime i prezime djeteta i vrijeme predstave na kojoj će dijete sudjelovati na broj tel. 091 910 5880)

  11,45 – 14,30 Predavanja uz obilazak udruge i prezentaciju opreme
  Senzorni razvoj djeteta (Olja Redl, bacc.physioth.)
  Senzorna integracija u praksi (Marko Krajina, bacc.physioth.)
  Logopedska terapija – područja rada logopeda (Barbara Augustinović, mag.logoped.)
  Pravilne prehrambene navike i tjelesna aktivnost (Sara Babić, bacc.physioth.)
  Područja rada psihologa (Andrea Bradarić, mag.psych.)
  Neurofeedback (Martina Milković, bacc.physioth.)
  Tomatis® i Forbrain® (Jelena Frančišković, mag.psych.)

  Veselimo se zajedničkom druženju!

  Udruga Vukovarski leptirići

 •  2018. SURADNJA S VELEUČILIŠTEM L. RUŽIČKA

  Od ove akademske godine, u sklopu kolegija Klinička praksa III, na praksu u Udrugu dolaze redovni i izvanredni studenti treće godine stručnog studija fizioterapije s Veleučilišta Lavoslav Ružička. Kroz neposredni rad s djecom i uz vođenje naše struke imaju mogućnost upoznati se i steći prva iskustva u radu sa djecom s poteškoćama u razvoju te upoznati i ovo područje djelokruga fizioterapije.

 •  2018. VOLONTIRANJE

  Franjevačka mladež - Borovo naselje

 •  2018. TKO SE BOJI AUTIZMA JOŠ?

  Povodom približavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, koji se obilježava 2.travnja, održali smo radionicu pod nazivom "Tko se boji autizma još?". Cilj radionice bio je pružiti međusobnu podršku roditeljima, pomoći drugima da razumiju, educirati ih i izgraditi razumijevanje za djecu kojoj je dijagnosticiran poremećaj iz autističnog spektra.

  Zahvaljujemo se voditeljici radionice gđi Maji Prakaturović , svim roditeljima te dragim gostima koji su se odazvali na naš poziv.

  Drugačiji,ne manje vrijedni#Autizam nije izbor,prihvaćanje jest.

 •  2018. ZAHVALA HRVATIMA U ŠVICARSKOJ

  Opširnije.... kliknite ovdje

 •  2018. SURADNJA S TVRTKOM E-GLAS

  Suradnja Udruge Vukovarski leptirići s tvrtkom E – glas i profesorom Miroslavom Vrankićem od iznimnog je značaja i važnosti za svu djecu s poteškoćama u razvoju koja nemaju mogućnost komunikacije. Zaista nam je čast imati Vas za partnere! Ono što vi omogućujete osnovno je ljudsko pravo, a samim tim usrećujete i našu djecu,obitelji i terapeute koji imaju mogućnost svjedočiti ostvarenju tog prava!

  Suradnja se odvija na sve višim razinama, pa su tako naše terapeutice Antonija Leko i Tamara Kenjereš (educirane za provođenje asistivne tehnologije i rad na Tobii komunikatorima), ovaj vikend posjetile dječaka Nikolu u Derventi. Nemamo riječi kojima bismo opisali taj susret... rekle su

  Nikola je dječak koji ima 17 godina i dijagnozu cerebralne paralize. Urednog je kognitivnog razvoja,a nema mogućnost verbalne komunikacije. Izrazito je pametan i društven, a njegov susret s Tobijem bio je neopisiv! Nikola je dobio glas!

  Njegova prva aktivnost je bila aktivacija Facebook profila u čemu su mu pomogle naše terapeutice! Nikoli je to omogućilo brži pristup društvenim mrežama i veću kvalitetu društvenog života.

  Nadamo se nastavku suradnje s E-Glasom i mogućnosti da izmamimo osmijehe na još mnoga lica.

  Malim koracima zajedno činimo velike korake i to je ono što nas pokreće!

  Hvala Vam na tome!

 •  2018. DONACIJA

  AKO ŽELIŠ STIĆI DALEKO,PODJI S DRUGIMA!

  Naš novi vibroakustični jastuk sa zvučnicima i još neke sitnice...

  Hvala dragim ljudima iz Hessena i gdji Lidiji Budalec!

 •  2018. POKLON IZNENAĐENJE

  Poklon iznenadjenje od tvrtke E - Glas...

  Hvala Vama gospodine Vrankiću i Vašim suradnicima! Danas naša djeca imaju mogućnost koristiti asistivnu tehnologiju. Sve više i više...Dobili su mogućnost glasa. Mogućnost komunicirati...

  Vjerujemo da ćemo skupa učiniti još mnogo lijepih i dobrih stvari za djecu s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom na području potomognute komunikacije.

 •  2018. DONIRANA ASISTIVNA TEHNOLOGIJA

  Donirana asistivna tehnologija u okviru UNICEF-ova programa "Izgradnja nacionalnih kapaciteta za primjenu PK".

  Uz asistivnu tehnologiju, stigla nam je i Samsungova donacija,novi tablet.

  I opet dalje u nove radne pobjede....još snažniji i opremljeniji.

  Uz opremu,kroz program educirane su 4 stručne osobe za rad na potpomognutoj komunikacije pomoću asistivne tehnologije.

  Veselimo se!
  Najljepša hvala,vaši mali i veliki Leptirići!

 •  2018. Maškare

 •  2018. Moje svjetlo za moj Vukovar

  http://www.vukovar.hr/vijesti/sve-vijesti/upravni-odjeli/287-upravni-odjel-za-drustvene-djelatnosti/12168-moje-svjetlo-za-moj-vukovar

  https://www.youtube.com/watch?v=kn6WNdLV4Mg&feature=youtu.be

 •  2018. Učinimo mali korak velikim!

  Zahvaljujemo se Zakladi Hrvatska za djecu na inicijativi i svim obiteljima koje su preuzele na sebe odgovornost,ispuniti jednom djetetu želju,odnosno kupiti mu odredjenu igračku ili stvar.

  DANAS JE BIO DAN KADA SU ŽELJE BILE ISPUNJENE....Djeca su,kao i uvjek,bila sretna i vesela.

  Ponosni!

 •  2017. Uspijeh...

  Ministarstvo za demografiju,obitelj,mlade i socijalnu politiku osiguralo nam je još dva nova zaposlenja.Uskoro s radom počinje još jedan terapeut senzorne integracije te logoped.Za koji dan bit ćemo Pružatelj socijalnih usluga s 10 zaposlenih stručnih osoba i već 120 djece.

  Zahvaljujući razumijevanju i podršci Grada Vukovara dobili smo još jednu prostoriju za logopedski kabinet,koji smo uredili donacijom Johnson&Johnson.

  Volonterski smo je okrečili i uredili.

  Veselimo se što smo svi skupa učinili jednu veliku,predivnu stvar za djecu,roditelje,mlade stručnjake,zajednicu....

  Kao što naš moto kaže:

  PRUŽITE RUKE PRIJATELJSTVA NE PITAJUĆI KAKO, VIDJET ĆETE DA JE LAKO! Doista je tako...

 •  2017. Donacija

  Djelatnici Policijske postaje Ilok - Granični prijelaz Ilok i ove godine pomažu radu naše igraonice.

  HVALA!

 •  2017. Donacija

  Zahvaljujemo se Gradu Zagrebu, gradonačelniku Milanu Bandiću i našoj dr Mirjani Semenić Rutko na novogodišnjoj dodjeli paketića.

  Djeca su kao i uvijek bila presretna.

  Zahvaljujemo se dr Semenić i gospodinu Bandiću što su uz našu djecu već nekoliko godina te na razne načine pomažu radu Udruge kako bi svi skupa osigurali kvalitetniji život našoj djeci.

 •  2017. Donacija

  VELIKO HVALA SVIM DIONICIMA OVE HVALEVRIJEDNE AKCIJE ZA DJECU S POTEŠKOĆAMA NA ISTOKU HRVATSKE!

  Godinama naša djeca nisu imala niti ono osnovno,a danas zahvaljujući ovakvim akcijama i podršci polako se dižemo u visine i postajemo jedan od najboljih i najopremljenijih centara za rehabilitaciju djece.Sada,kada znamo da više nismo sami,nastavljamo dalje snažniji i s još više elana kako educirati stručni kadar,tako i kupovati vrhunsku opremu i aparate za rad i ono što je najvažnije omogućiti djeci napredak i bolju kvalitetu života naših obitelji.Dali ste nam nadu,a nada je jedina što nas drži i vodi ka naprijed.

  Najljepša hvala svima!
  Vaši mali i veliki leptirići!
  https://fenix-magazin.de/za-vukovarske-leptirice-ucenici-i-roditelji-hrvatske-nastave-hessen-prikupili-4-16850-eura/

 •  2017. TENSIT.COM d.o.o. VUKOVAR

  Punih 6 godina uz nas!

  Hvala,Vaši leptirići!

 •  2017. Božićna utrka

  U subotu 23. prosinca 2017.g. u centru grada Vukovara održat će se humanitarna "Božićna utrka" koja će startati ispred Radničkog doma Vukovar u 11:00 h.

  Sav iznos prikupljen od kotizacija donirat će se Udruzi "Vukovarski leptirići".

  Ovim putem Vas pozivamo, ukoliko ste u mogućnosti da sudjelujete u ovoj hvale vrijednoj akciji i da zajedno pomognemo našim Vukovarskim leptirićima.

 •  2017. EDUKACIJA

  "Senzorna stimulacija i Snoezelen - od teorije do praktične primjene".

  E-Glas organizira dvodnevnu edukaciju za radne terapeute, edukacijske rehabilitatore, senzorne terapeute, logopede, učitelje, fizioterapeute, predstavnike udruga i ostale djelatnike ustanova, škola i centara koju će voditi dr. Lesley Collier, sa Sveučilišta u Southamptonu, Engleska.

  I NAŠE SARA BABIĆ I BARBARA AUGUSTINOVIĆ...

 •  2017. Motomrazovi

 •  2017. Donacija

  Inicijator Hrvatska nastava Hessen gđa Lidija Bodalec (učitelji,roditelji i djeca), kojima se pridržuje Livanjska zajednica Frankfurt. Poklone su pripremali hrvatski mališani iz Njemačke.

  Opće veselje....svi leptirići su naporno vježbali tokom cijele godine,napredovali i zaslužili su nagradu.

  Hvala svima!

 •  2017. Nacionalni simpozij

  NACIONALNI SIMPOZIJ 'DANAS ZA SUTRA' - KROZ INTERSEKTORSKU SURADNJU DO INTEGRIRANIH USLUGA U RANOJ INTERVENCIJI U DJETINJSTVU

  Ispred Leptirića: Martina Milković i Viktorija Matin

 •  2017. Volontiranje

  Posjetila nas je i volonterska grupa šestih razreda OŠ Blage Zadre!

 •  2017. Rođendan...

  Sreća je, možda, plava.
  Sreća je, možda, zelena.
  Sreća je uvijek velika i kad je malena.
  Sreća je - imati oči, jer oči svašta vide:
  šumu, nebo i oblak i put kojim se ide.
  Sreća je - imati uši, jer uši svašta čuju:
  šapat, šumor i žubor, tišinu i oluju.
  Sreća je - imati ruke: jer rukama se grli,
  jer rukama se voli i u svijet dalek hrli.
  Sreća je - imati noge: jer nogama se šeta,
  i tako, sve u šetnji, stići ćeš na kraj svijeta...
  Sreća je, možda, plava.
  Sreća je, možda, zelena.
  Sreća je uvijek velika i kad je malena.

  Fotogalerija

 •  2017. Proslavili smo 6. rodjendan!

  Veliko hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli razvoju Udruge i time poboljšali kvalitetu života naših obitelji.

  Slike govore više od riječi...

  Fotogalerija

 •  2017. Donacija

  Opremanje logopedskog kabineta!

  NAJLJEPŠA HVALA JOHNSON & JOHNSON!!!

 •  2017. Naš šesti rođendan!

  Pozivamo Vas da svojim prisustvom uveličate proslavu našeg šestog rođendana!

 •  2017. Volontiranje

  Povodom Međunarodnog dana volontera, ali i blagdana Svetog Nikole posjetile su nas učenice Gimnazije Vukovar. Pokazale su entuzijazam i inicijativu izrađujući blagdanske čestitke i izvodeći razne igre i vježbe s djecom, a naši klinci su im to vratili na najbolji mogući način - osmijesima na licu.

  Hvala volonterkama koje su dale najbolji primjer kako se idealan volonter treba ponašati, u nadi da će ovakvi susreti postati još češći!

 •  2017. Volonteri

  Danas su nas, povodom Međunarodnog dana volontera, posjetili učenici prvih razreda OŠ Nikole Andrića. Zajedno s našim Leptirićima sudjelovali su u kreativnoj radionici izrađujući blagdanske čestitke, a nakon toga su se zabavili zajedničkim aktivnostima u igraonici te istraživanjem i vježbama u senzornoj sobi.

 •  2017. VUFIS

  1.12.2017. godine u Hrvatskom domu Vukovar, održan je 6. po redu Vukovarski festival igre i smijeha. Devet različitih udruga i ustanova s područja Vukovarsko - srijemske županije, zajedno su obilježili Međunarodni dan osoba s invaliditetom te Dan volontera. Učesnici su bili i naši leptirići.

  Zahvaljujemo se UZOSIO Golubica na pozivu i organizaciji!

 •  2017. PODRŠKA! SPINRAZA ZA SVE!

 •  2017. Partnerska konferencija

  Zastupali su nas: Tamara Kenjereš, Martina Boričić Martić i predstavnici Grada Vukovara. Nadamo se promjenama na bolje!

 •  2017. UČINIMO MALI KORAK VELIKIM

  S ciljem podizanja svijesti hrvatske javnosti, kao i senzibiliziranja iste na stvarne probleme i potrebe djece Hrvatske, Zaklada „Hrvatska za djecu“ ove jeseni, s još više entuzijazma, odlučila je učiniti mali korak velikim, a kojim će vratiti osmijehe na lica djece koja nisu toliko sretna.

  Svjesni odricanja, žrtve, nezbrinutosti i bespomoćnosti koju su prošli i prolaze građani grada Vukovara i okolice, usuđujemo se poistovjetiti s činjenicom da neka naša djeca prolaze isto to i slično. Oni su naši maleni hrabri heroji velikih srdaca. Uskraćeni za toplinu, ljubav i brigu, postali su i jesu temeljeni motiv i put kojim Zaklada „Hrvatska za djecu“ radi i djeluje. Pozivamo vas da nam se pridružite i pomognete da zajedno vratimo nadu u bolju i sigurniju budućnost djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Vukovarsko-srijemskoj županiji, kao i djece diljem Republike Hrvatske. U surovoj i okrutnoj stvarnosti probudimo im, barem na trenutak, tračak nade i ocrtajmo put kojim će mali koraci postati veliki, a ukradeno djetinjstvo biti sretno i bezbrižno. S veseljem i nestrpljenjem vas očekujemo u Vukovaru, u Ulica J.J. Strossmayera, ispred Robne kuće „Velepromet“.

  Dobivenom slikovnicom, u kojoj je crtež djeteta, odnosno naslikana njegova želja,postaje se sponzor djetetu u ispunjavanju njegove želje, odnosno kupnje željene igračke.

 •  2017. Senzorna integracija

  Naši fizioterapeuti, Marko Krajina i Olja Redl završili su i posljednji stupanj programa međunarodno priznate Ayres Senzorne Integracije.

  22 radna i fizioterapeuta sudjelovali su u demonstracijama primjene pristupa SI koje je provodila dr Susanne Smith Roley, prezentirala svoja klinička promišljanja i hipoteze temeljene na dokazima. Ovaj posljednji segment je jedna od ključnih sastavnica kojom terapeuti razvijaju kompetencije u primjeni pristupa u skladu s mjerama vjerodostojnosti (Fidelity in Ayers Sensory Integration, Parham i sur, 2007). Svakako moramo spomenuti da je u razvoju kliničkih kompetencija terapeuta u primjeni pristupa Ayres terapije senzoričke integracije ključna grupa mentora koji su svoje znanje razvijali dugotrajnim radom u praksi, istraživanjima i zagovaranju važnosti senzoricke integracije za razvoj, igru i participaciju u dnevnom životu. Svaka od mentorica je svojim jedinstvenim stilom poučavanja prenijala znanja i nasljede koje nam je ostavila dr Jean A Ayres. Mentori HURT CLASI 2017 generacije su bile radne terapeutkinje: dr Susanne Smith Roley, dr Zoe Mailleux i Shay McAtee.

  Čestitamo HURT CLASI generaciji 2017.

 •  2017. Tomatis metoda - informiranje roditelja...

 •  2017. DR SVETLANA MASGUTOVA

  U NAŠOJ UDRUZI INTEGRIRANJE PRIMITIVNIH REFLEKSA PROVODIMO LASEROTERAPIJOM.STOGA SMO POSLUŠALE PREDAVANJE DR SVETLANE MASGUTOVE I NAUČILI JOŠ MNOGO TOGA...

  UVIJEK NAPRIJED UZ NOVE RADNE POBJEDE! KONFERENCIJI SU PRISUSTVOVALE VIKTORIJA MATIN I ANDREJA MANDIĆ.

  Masgutova metoda neuro-senzo-motorna integracija refleksa

  Masgutova metoda temelji se na istraživanjima provedenim 1989. godine u Rusiji,Poljskoj,SAD-u i Kanadi na preko 335. djece u dobi do 18 godina i na kliničkim rezulatatima s više od 27 000 pacijenata širom svijeta.Urođeni primarni refleksi i refleksni obrasci koje pokazuje svaka individua ključni su elementi razvoja čovjeka.Mnogi od tih refleksa važni su za preživljavanje,osobito tijekom perioda stresa i opasnosti.Oni su temeljne neurološke građevne jedinice za sva učenja kretanja i vještina te bitno utječu na razvoj mozga,mnoge kognitivne i intelektualne procese tijekom sazrijevanja.Fizički ili emotivni stres koji utječe na kognitivno ili intelektualno sazrijevanje i sposobnost učenja je glavni izvor impulzivnih ponašanja i izaziva oslanjanje na primitivne reakcije i reflekse što dovodi do regresije kontroliranog sustava kretanja i vještina.

  U neke djece i kod odraslih,primarni refleksi se zadržavaju nakon stresne situacije zbog razvojnih motoričkih poteškoća,poremećaja senzornog procesuiranja ili slabije integracije istih refleksa s namjernim kretnjama nakon dojenačkog razdoblja.Druge reakcije i refleksi preživljavanja su izazvani zbog osnovnih potreba koje nedostaju,raznih trauma,pri potisnutim emocijama i svakodnevnim stresnim situacijama.U takvim situacijama refleksi ostaju aktivni i ne integriraju se unutar svog kružnog puta.Kao rezultat toga javljaju se abnormalni refleksni obrasci koji ometaju razvoj zrelijih pokreta,vještina i intelektualnih procesa.

 •  2017. Vukovarski leptirići na ATAAC konferenciji!

 •  2017. Izgradnja kapaciteta, nastavak edukacija

  Slavonski Brod i Vinkovci prošloga su tjedna bili domaćini nastavka edukacija za stručnjake u sklopu projekta Izgradnja kapaciteta za primjenu potpomugnute tehnologije. Edukacijama su pristupili i djelatnici te vanjski suradnici naše Udruge Antonija Leko,Martina Boričić Martić,Božica Čajić i Maja Papst Milanović. Teme predavanja bile su iz područja komunikacije i dijagnostike. U listopadu se planira nastavak edukacija.

 •  2017. Sajam fizioterapije

  U sklopu međunarodnog dana fizioterapije, koji se obilježava 8. rujna, naši su fizioterapeuti predstavili Udrugu na 3. po redu Sajmu fizioterapije koji se održao na Veleučilištu Lavoslav Ruzička u organizaciji OŽB Vukovar, VEVU-a i Lions kluba Vukovar.

 •  2017. Halliwick koncept

  Održana je četverodnevna Halliwick radionica za djecu i roditelje, na gradskim bazenima u Vukovaru. U ugodnoj atmosferi, mnogi su načinili prve korake prema samostalnom plivanju i pri tome se dobro zabavili. Veliko hvala Ani Sršen, Halliwick instruktorici i predsjednici Plivačkog kluba Natator na uloženom trudu i vremenu.

 •  2017. Euroherc uz Leptiriće 

  Euroherc već treću godinu uz Leptiriće!
  Zahvaljujući donaciji, uspjeli smo registrirati službeni automobil te roditeljima, koji nemaju osobno vozilo, omogućili i dalje prijevoz djece na liječenje i potrebne terapije.

 •  2017. Hrvatski svjetski kongres 

  U Vukovaru se 23. i 24. srpnja održava sastanak Hrvatskog svjetskog kongresa na kojem nazoče članovi izvršnog odbora i članovi nacionalnih kongresa iz raznih zemalja.

  Tokom IV. Svjetskih igara koje su se održale proteklih dana u Zagrebu, predsjedništvo Hrvatskog svjetskog kongresa pokrenulo je akciju u kojoj se skupljalo za udrugu roditelja djece s poteškoćama u razvoju, Vukovarske leptiriće. Na svečanoj večeri tajnik HSK Igor Lacković uručio je predsjednici udruge «Vukovarski leptirići» donaciju. Predsjednica udruge, Viktorija Matin srdačno je zahvalila i predstavila udrugu.Nakon uručenje donacije, predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa Vinko Sabljo pozdravio je posebne uzvanike koji su nazočili i iskoristio prigodu da zahvali osobama koje su proteklih godina svojim angažmanom podržale rad kongresa. «Zahvaljujući pojedincima koji su svih ovih godina bili uz nas i podržali nas u našem radu, mi danas sa zadovoljstvom gledamo na dosadašnji rad kongresa. Uspjeh IV. Svjetskih igara je između ostalog i vaša zasluga,» kazao je između ostalog Sabljo i uručio prvo priznanje i nagradu uredniku Večernjeg lista inozemnog izdanja Stipi Pudji. Druge dvije nagrade dobile su suradnice Mateja Mandić i Ivana Rora.

  Stipe Pudja je, primivši uz priznanje novčanu nagradu u vrijednosti od 5’000 kuna, zahvalio i istu, dirnut onim što je iznijela predsjednica udruge uručio dopredsjednici Udruge «Vukovarski leptirići».

  Preuzeto s: https://moja-domovina.net/2017/07/24/vukovarskim-leptiricima-urucena-donacija-hrvatskog-svjetskog-kongresa/

 

 •  2017. Suradnja s razvojnom agencijom "VURA" 

  Na inicijativu Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići i podršku Grada Vukovara, prošli tjedan potpisan je Sporazum o suradnji sa Razvojnom agencijom Vukovar d.o.o., a s ciljem zajedničkog djelovanja na jačanju i stabilizaciji rada civilnog društva na području grada Vukovara, te što učinkovitijem povlačenju sredstava iz EU fondova.
  „Europski socijalni fond godišnje izdvaja 10 milijardi eura kojima se želi poboljšati život milijuna građana te stvoriti preduvjeti za zapošljavanje i podršku mobilnosti radne snage, promicanje socijalne uključenosti i borbe protiv siromaštva, ulaganja u obrazovanje, vještine i cjeloživotno učenje te povećavanje sposobnosti institucija i učinkovitosti javne uprave, što ujedno predstavlja jedan od važnijih izvora financiranja za organizacije civilnog društva, te nam je stoga ključno jačati njihove kapacitet i pružati im podršku u povlačenju ovih sredstava, a time i osiguranju stabilizacije njihova rada i razvoja cijele zajednice" rekao je Davor Foriš, direktor Razvojne agencije Vukovar d.o.o.
  „U cilju nam je uspostava i razvoj snažnih partnerstva i poticanje suradnje civilnog društva, institucija i građana grada Vukovara te usmjeravanje projektnih ideja organizacija koje nam se obrate za što uspješnije apliciranje za bespovratna sredstva koja se nude. Udrugama stojimo na raspolaganju u vidu savjetovanja te pružanju tehničke pomoći u pripremi i izradi dokumentacije za potrebe apliciranja na EU natječaje", dodala je Anamarija Krišto, koordinatorica ove inicijative.
  „Važno je imati podršku. Lokalna zajednica, posebno Grad Vukovar pružio nam je podršku i pomogao u borbi do našeg cilja. Danas udruga broji 8 stalno zaposlenih osoba, zapošljava 4 asistenta u nastavi, okuplja brojne vanjske suradnike za rad s djecom, ali radi i na jačanju vlastitih kapaciteta te pruža psihosocijalnu pomoć za više od 100 djece s poteškoćama u razvoju. Ovom inicijativom želimo pružiti ruku podrške i drugima, važno je da shvatimo da smo zajedno jači i da našim rastom razvijamo cijelu zajednicu", rekla je Viktorija Matin predsjednica Udruge Vukovarski leptirići.
  „Razvoj lokalnih zajednica mora biti interes građana koji u njima žive i kao takvi, imaju ''ganizirati zajednicu na način koji njima odgovara, a mi smo tu da im pomognemo. Želimo osigurati bolju kvalitetu života svim našim građanima, zapošljavanjem mladih stručnih ljudi kroz projekte i time rast naše zajednice. Uključite se, radite ono što volite i doprinesite svojim kvalitetama tuđoj i vlastitoj sreći", poručio je gradonačelnik Ivan Penava.
  Kroz ovu inicijativu udrugama će biti osigurana tehnička podrška u pripremi i apliciranju EU projekata, nadzor i podrška u provedbi projekata, edukacije i niz drugih aktivnosti koji će doprinijeti implementaciji ove ideje.
  Pozivamo udruge da se za sva pitanja, savjete i dodatne informacije obrate Anamariji Krišto, koordinatorici ove inicijative na mail leptirići.podrska@gmail.com

 • Preuzeto s: http://www.vukovar.hr/tvrtke-i-ustanove/gradske-tvrtke/236-razvojna-agencija/11473-pokrenuta-suradnja-s-ciljem-jacanja-civilnog-drustva-grada-vukovara

 •  2017. Leptirići, ERF i UNICEF 

  Naša Udruga sudjeluje u projektu kojeg provodi ERF u suradnji s UNICEF-om: "Izgradnja nacionalnih kapaciteta za primjenu potpomognute komunikacije kao metode rane intervencije za djecu od 0-8 godina s razvojnim odstupanjima/teškoćama".
  U sklopu projekta četvero naših terapeuta polazi edukaciju za primjenu potpomognute komunikacije, Antonija Leko, Martina Boričić Martić, Božica Čajić i Maja Papst Milanović.

 •  2017. Projekt "Školontiranje" 

  U okviru projekta Školontiranje, kojeg u partnerstvu s odgojno-obrazovnim ustanovama – Ekonomska škola Vukovar, Osnovna škola Nikole Andrića Vukovar i Tehnička škola Sisak te organizacijom civilnog društva – Volonterski centar Osijek, provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje, koji ima za cilj povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa, posebice programa školskog volontiranja i volontiranja u zajednici, kroz obrazovanje i odgoj za volontiranje u školskim ustanovama i organizacijama civilnoga društva u Vukovarsko-srijemskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji u razdoblju od dvije godine (01.06.2017.-31.05.2019.)
  U tu svrhu na području obje županije organizirane su Uvodne konferencije radnog naziva “Školontiranje – java ili san?!” koje za cilj imaju promovirati značaj volonterstva za škole (osnovne i srednje) i lokalne zajednice te utvrđivanja interesa i mogućnosti za razvoj održivih programa volontiranja u istima.
  Putem različitih uvodnih govora te radom u tematskim radionicama, sudionici su imali priliku dobiti nove informacije te iskazati svoja promišljanja, interese i ideje o mogućnostima razvoja i/ili unaprjeđenja programa volontiranja u školskom i izvanškolskom sustavu.
  Obje konferencije poslužit će i kao platforma za razvoj suradnje u zajednici, prvenstveno između školskih ustanova i organizacija civilnoga društva, što će biti važno za nastavak projektnih aktivnosti – izobrazba školskog osoblja u području školskog volonterstva i rada s mladima, razvoj školskih kurikuluma u području volonterstva, osnivanje, opremanje i funkcioniranje školskih volonterskih klubova te provedba volonterskih akcija u školama, izobrazba djelatnika organizacija civilnoga društva u području rada s mladima i razvoja planova provedbe akcija u zajednici, planiranje i provedba većih volonterskih akcija u zajednici i dr.
  Projekt Školontiranje sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.072.532,86 kn, a ukupna vrijednost projekta je 1.134.356,84 kn.
  Na konferenciji su bili i naši koordinatori volontera Marko Krajina i Donika Krasnići.

 •  2017. Tomatis metoda u Leptirićima 

  Zaklada Novo Sutra omogućila je Jeleni Frančišković iz Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići edukaciju u Parizu i opremu za Tomatis metodu. Zajedno s Jelenom na edukaciji su bili sudionici iz cijelog svijeta, iz Francuske, Bosne i Hercegovine, Italije, Nizozemske, Litve, Brazila, Izraela, SAD-a te Guatemale. Jelena je jedna od 7 osoba u Hrvatskoj educirana za primjenu Tomatis metode.

  Tomatis je auditivna neurosenzorna stimulacija bazirana na Mozartovoj glazbi, Gregorijanskim napjevima i valceru razvijena od strane francuskog otorinolaringologa Alfreda Tomatisa. Cilj joj je poboljšati percepciju i analizu senzornih informacija (zvuka) i omogućiti bolje funkcioniranje mozga i cijelog živčanog sustava. Utječe na stimulaciju mozga i kortikalnu pobuđenost, finu i grubu motoriku, pažnju i radno pamćenje, emocije i regulaciju stresa, socijalizaciju, jezik (govor, čitanje, pisanje), glazbene sposobnosti (pjevanje i sviranje instrumenata) itd.

  Primjenjuje se kod poteškoća u učenju i jezičnih poremećaja, poremećaja pažnje, emocionalnih, komunikacijskih i psihomotornih poremećaja, poremećaja iz autističnog spektra, osobnog razvoja i blagostanja, poboljšanja glasovnih mogućnosti i muzikalnosti, pripreme za porod, učenju stranih jezika.

  Leptirići jedva čekaju koristiti Tomatis metodu te s oduševljenjem čekaju njene rezultate.

  Iznimno smo zahvalni Zakladi Novo Sutra na financiranju edukacije i opreme.

 •  2017. Hajdukovci za leptiriće 

   

  Zahvaljujemo se inicijatoru malonogometnog turnira za Leptiriće Bruni Sekerešu i svim učesnicima,prijateljima i simpatizerima Hajduka.
  MALO NAS JE AL' NAS IMA :)

 •  2017. Dani otvorenih vrata    

   


  Udruga Vukovarski leptirići se priključila manifestaciji Dani otvorenih vrata udruge te organizirala niz predavanja i radionica. Cilj manifestacije je informiranje javnosti o radu udruge u lokalnoj i široj zajednici. Stručnjaci, roditelji, kao i ostali zainteresirani imali su priliku kroz predavanje Tko su Vukovarski leptirići i kako ostvariti prava na terapije? (Marko Krajina, bacc.physioth.) saznati puno novih informacija o leptirićima i njihovom radu i svemu što su postigli od osnutka udruge. U obilasku udruge vidjeli su bogato opremljene prostorije za terapije.


  Kroz Baby handling radionicu (Sara Babić, bacc.physioth.) prisutnima se demonstriralo niz preporučenih praksi za postupanje s djetetom kojima se potiče njihov razvoj i sprječava razvijanje loših shema pokreta i položaja u razvoju. Demonstracije su uključivale pravilno podizanje, spuštanje, previjanje, hranjenje, podrigivanje, držanje, nošenje i boravak na trbuhu.
  O oralno-motoričkom razvoju imali su prilike više čuti u radionici Terapijsko hranjenje (Tamara Kenjereš, bacc.therap.occup. i Antonija Leko, bacc.therap.occup.) gdje se objasnila problematika hranjenja te postupci koji pomažu, kao i oni koje treba izbjegavati prilikom hranjenja te kako pomoći djetetu kroz oralno-motoričku igru i kad je potrebna intervencija radnog terapeuta.


  U predavanju Priprema za školu i prvi dani u školi (Martina Boričić Martić, mag.rehab.educ.) naglasak je stavljen na to da priprema za školu kreće od najranije dobi djeteta, a ne tik pred školu. Prisutnima su se objasnile vježbe za razvoj govora – komunikacije, vježbe za razvoj perceptivno – motoričkih sposobnosti, predvježbe za čitanje, predvježbe za pisanje i predvježbe za usvajanje matematičkih sposobnosti. Na stolu i panou su bili izloženi i materijali koje koristi edukacijski rehabilitator u radu s djetetom. Roditelji su dobili savjete kako mogu pomoći u pripremi djeteta u školi i što treba raditi kad dijete krene u školi.


  Na predavanju o Neurofeedbacku (Jelena Frančišković, mag.psych. i Martina Milković, bacc.physioth.) upoznali su se s ovom izuzetno efikasnom metodom za jačanje snage mozga i samoreguliranje njegovih funkcija te se kroz prikaze slučajeva upoznali s učinkovitosti ove metode.

 •  2017. Kros za leptiriće    

   


  Prošle je godine kros okupio više od 600 sudionika, a jedan od organizatora Željko Đekić iz Lions Cluba Vukovar ističe da je osnovna svrha ovog događaja, uz dakako humanitarno djelovanje, promicati zdrav život, kretanje i boravak u prirodi. -Na naš se kros odazvalo mnoštvo sudionika, od djece vrtićke dobi, preko učenika osnovnih i srednjih škola do studenata, rekreativaca i aktivnih sportaša. Također u krosu sudjeluju i djeca s poteškoćama u razvoju, osobe sa intelektualnim oštećenjem, osobe s invaliditetom, slijepe i slabovidne osobe. Očekujemo da ova manifestacija postane tradicionalnom i dogodine želimo u Vukovarski kros uključiti i druge Lions klubove iz Hrvatske te udruge – istaknuo je Đekić, posebno naglasivši da su im u organizaciji ovogodišnjeg krosa pomogli i članovi osječke Udruge za zdravo trčanje.

  Ovim se događajem ujedno zaključuje i mjesec sporta u Vukovaru, istaknula je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara Ana Živanović

  -Grad Vukovar po drugi put sudjeluje u organizaciji Vukovarskog krosa, ne samo financijski nego i organizacijskom potporom i ovim događajem zatvaramo mjesec sporta. Zahvaljujemo svim sudionicima, došli smo se danas ovdje rekreirati, uživati u sportu i lijepom vremenu – naglasila je Živanović.Inicijatorima i organizatorima krosa posebno je zahvalila predsjednica udruge Vukovarski leptirići Viktorija Matin. -Zahvaljujem na ovom lijepom događaju koji je okupio mnoštvo sudionika i uključio djecu s poteškoćama u razvoju. Naša se udruga uključila organiziranjem popratnih sadržaja. Inače, Vukovarski leptirići kao udruga djeluju pet godina i zadovoljni smo postignutim rezultatima. S obzirom da smo postali pružatelj socijalnih usluga, imamo i osam stalno zaposlenih stručnih djelatnika, no, kako je broj djece s teškoćama u razvoju u našoj udruzi velik, imamo ih preko stotinu, suočavamo se s problemom da sva djeca trenutno nemaju potrebne terapije. Stoga i dalje nastavljamo s humanitarnim akcijama, donacijama, pisanjem projekta kako bi te potrebne terapije osigurali i ostaloj djeci – istaknula je Matin.

  Ovogodišnji je 2.vukovarski kros Hrvatskoj na ponos pratio i veliki broj popratnih sadržaja i radionica npr. izrade predmeta od plastelina, bojanja bijele tkanine temperama, izrade drvenih okvira za slike ili ogrlica s logom, izrade medalja te mnoštva sportskih sadržaja, od treninga za mozak do zumbe, raznih natjecanja u sportskim disciplinama i dr. Za natjecatelje su organizatori putem sponzora osigurali i osvježenje te peciva.

  Izvor:hrv.hr

  Ovdje možete pogledati fotogaleriju

 •  2017. Projekt radna terapija    

   

  U sklopu projekta Radna terapija, financirana od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, skupina Maslačak iz Dječjeg vrtića Vukovar 1 posjetila je Udrugu Vukovarski leptirići.

  Dok su neki istraživali poligon, drugi su odmarali u raznim ljuljačkama i njihalicama.
  Na kraju druženja razmijenili smo poklone i oprostili se uz sokić i bombončiće.

 

 •  2017. Zahvalnice dr. Rotimu, HDEL-u i HDPEZE    

   

  Bez dobrih ljudi i njihovih inicijativa i pomoći, zasigurno bismo teško opstali. Stoga se ovim putem zahvaljujemo na inicijativi za prikupljanje novčane pomoću našoj  udruzi u svrhu potpore i razvoja rehabilitacijskih programa  univ. mag. Željku Rotimu, dr. med. dent., Hrvatskom društvu za zdravstvenu etiku i poslovnu ekonomiku te Hrvatskom društvu za estetiku lica (HDEL) na nesebičnom angažmanu u pomaganju najranjivijim skupinama kao što su djeca s poteškoćama u razvoju.

  Bez vaše pomoći, naši Leptirići ne bi letjeli.

     

 

 •  2017.Suradnja Veleučilišta i Leptirića  

   

  Veleučilište Lavoslav Ružička i Leptirići imaju trogodišnju uspješnu suradnju koju su ove godine realizirali kroz afirmaciju Leptirća kao nastavne baze Veleučilišta u okviru kolegija Radna terapija.

  Sukladno sadržaju kolegija studenti uče prepoznati ulogu, područje rada i funkciju radne terapije unutar transdisciplinarnog profesionalnog konteksta.

  Obzirom kako u udruzi trenutno rade dva radna terapeuta u adekvatno opremljenom prostoru, studenti imaju priliku prepoznati ulogu radne terapije u kliničkoj praksi te povezati i primijeniti problemski pristup u terapijskom postupku, što često predstavlja veliki izazov u radu sa skupinama kao što su djeca s poteškoćama u razvoju.

    

 

 •  2017. Humanitarna akcija-Moja domovina  

   

  Veliko hvala na pomoći svim sudionicima ove akcije kao i gospođi Ruži Studer na incijativi. Zbog vas naši Leptirići lakše lete.

  U ožujku 2017. Hrvatska humanitarna udruga Švicarske (HHUŠ) pokrenula je akciju „Uljepšajmo život Vukovarskim leptirićima“. U akciju su se uz pokretače uključili pojedinci, Hrvati i Švicarci i dvije Hrvatske kulturno umjetničke udruge iz Švicarske – HKUD Croatia iz Basela i HKUD Fala iz Schaffhausena.

  Cilj akcije bio je skupiti sredstva kojima bi se nabavio paket opreme asistivne tehnologije koja bi djeci udruge Vukovarski leptirići omogućila interpersonalnu komunikaciju koja pretvara tekst u glas. Uz to, djeca bi bila u mogućnosti koristiti društvene mreže i mailove.

  Ispred HHUŠ, u petak, 22. travnja 2017. donaciju od 2060.00 SFr. „Vukovarskim leptirićima“ je uručila dopredsjednica udruge. Dan prije, svoju donaciju uručili su članovi HKUD-a Croatia iz Basela.

  Posjeta Vukovarskim leptirićima, razgovor s predsjednicom udruge Viktorijom Matin i djelatnicima potvrdili su nam da je donacija stigla u prave ruke.

  Iza ove udruge stoji neizmjeran trud. Prepušteni sami sebi, uz predsjednicu koja je, da bi dobili sluha kod lokalnih i državnih institucija uložila mnogo vremena, izborili su se da dobiju stručne osobe koje vježbaju i rade s djecom. U centru se provode razni programi: od psihološke podrške (neurofeedback), odgoja i edukacijske rehabilitacije, vježbi svakodnevnih vještina, senzorne integracije, do kineziterapije i sportsko – rekreacijskih aktivnosti.

  Imali smo priliku upoznati dio stručnog tima koji čine: Jelena Frančišković i Martina Milković – neurofeedback treneri, Marko Krajina terapeut je senzorne integracije, Andrea Mandić vodi igraonicu, Martina Boričić je zadužena za odgoj i edukacijsku terapiju, Antonija Leko vježba s djecom svakodnevne vještine, dok je Sara Babić stručnjak za kineziterapiju i sportsko rekreakcijske aktivnosti.

  Stručnom timu podrška su u radu vanjski suradnici: defektolozi Božica Perić Čaić, Maja Papst Milanović, te fizioterapeuti Olja Redl i Stjepan Jelica.

  Ono što je posebno kod Vukovarskih leptirića je atmosfera koja se već pri samom ulasku osjeti. Prostorije odišu toplinom, djelatnici i Vukovarski leptirići – djeca koja su taj dan bila nazočna djeluju kao jedna velika obitelj.

  Posebnu ulogu u osnivanju udruge i dosadašnjim postignutim odigrala je Viktorija Matin. Zahvaljujući njezinoj upornosti, zajedno s ostalim aktivnim članovima udruge skupila su se sredstva kojima su opremljene prostorije i nabavljeni raznorazni aparati.

  Do sada prikupljena sredstva naše akcije na žalost nisu dovoljna za nabavku potrebnog startnog paketa. Ovim putem još jedanput pozivamo sunarodnjake i udruge u Švicarskoj da podrže akciju i tim putem pomognu Vukovarskim leptirićima.

  Svi koji se žele uključiti u akciju, informacije i broj računa mogu pronaći na ovoj poveznici: http://www.moja-domovina.net/2017/03/17/uljepsajmo-zivot-vukovarskim-leptiricima/

       

  Teskt preuzet s portala Moja domovina

  http://www.moja-domovina.net/2017/04/25/humanitarna-akcija-vukovarski-leptirici/

 

 •  2017. Obilježen dan svjesnosti o autizmu 

   

  Tradicionalno se, kod nas i u svijetu, 2. travnja obilježava Dan svjesnosti o autizmu. Tim povodom, željeli smo razgovarati o realnosti života koji žive roditelji i obitelji djece s poremećajima iz autističnog spektra. Kroz, vođeni razgovor i iznošenje iskustva provele su nas dvije majke, članice naše udruge. One su, svaka na svoj način, pričale o svojoj svakodnevici, izazovima, padovima, ali i usponima.

 •  2017. Djeca djeci-Uskrs na dar 

   

  Svaka obitelj i dijete zaslužuje imati lijepe i radosne blagdane. U vremenima kada je sve više siromašnih i potrebitih važno je osvješćivati potrebe ljudi oko nas.
  U Vukovaru, s tim ciljem, osnovana je socijalna samoposluga koja skrbi o najpotrebitijim članovima našeg društva. Budući da naša Udruga često traži pomoć od zajednice i članova koji zajednicu čine, vrijeme je da i Leptirići pokažu veliko srce i osjetljivost za potrebite članove naše zajednice, najviše djecu.
  Organiziramo, stoga akciju prikupljanja NAMIRNICA, HIGIJENSKIH POTREPŠTINA, HRANE I KOZMETIKE ZA DJECU, SLATKIŠA I IGRAČAKA koje ćemo donirati socijalnoj samoposluzi i tako nekome uljepšati Uskrs i uskrsne blagdane.
  Traženo možete ostaviti u kutiji koja će biti postavljena na ulazu u Udrugu.
  Hvala svima i zapamtite, SAMO NIŠTA JE PREMALO!
  Pozivamo sve naše roditelje, građane, prijatelje i donatore naše Udruge da se pridruže ovoj akciji te da skupa širimo dobro i uveselimo djecu kojoj je potrebna podrška i naša pomoć.

 

 •  2017. Svjetski dan ososba s Down sindromom 

   

  Prosječno se jedno od 650 novorođene djece rađa s Downovim sindromom. Taj poremećaj sprječava normalan tjelesni i mentalni razvoj djeteta. Down sindrom smatra se jednim od najčešćih genetskih odstupanja pri kojem postoji višak jednog ili dijela jednog kromosoma što uzrokuje različite probleme u psihofizičkom razvoju djeteta. Sindrom Down uzrokuje pogrešno razvrstavanje kromosoma tijekom stanične diobe spolnih stanica, tako da se u stanici nađe višak cijelog ili dijela jednog kromosoma. S obzirom da postoje tri kopije 21. kromosoma, regularni tip sindroma Down poznat je i kao "trisomija 21".

  Sindrom Down pogađa sve rasne skupine i može se javiti u bilo kojoj obitelji, bez obzira na zdravlje roditelja, ekonomsku situaciju ili način života.
  Down Syndrome International (DSI) je službeno odredio 21. ožujak kao Svjetski dan osoba s Down sindromom (WDSD). Navedeni datum je izabran kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. kromosoma. Svjetskim danom syndroma Down (WDSD) prvi put je obilježen u Singapuru 2006. godine, a mnoge organizacije širom svijeta pridružit će se ovoj proslavi kroz razne događaje i aktivnosti, tako da se današnji datum obilježava u cijelom svijetu.

  Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape jer ih osobe s Down sindromom ne mogu upariti. Nošenjem šarenih čarapa pokazuje se podrška borbi osoba s Down sindromom kako bi se što bolje integrirali u naše društvo.

 •  2017. OŠ Split 3 za Leptiriće 

   

  Veliko hvala Oš Split 3 na vrijednoj donaciji bojica, slikovnica i ostalog didaktičkog materijala.

 

 •  2017. Call Centar Transcom donacija 

   

  Zahvaljujemo se Call Centru Transcom WorldWide d.o.o. iz Osijeka na vrijednoj donaciji za naše leptiriće. Osigurana je edukacija za Brain Gym I i II stupnja za još jednu djelatnicu Saru Babić te su kupljene didaktičke igračke za rad.
  Veliko hvala našoj prijateljici Saneli Mihaljević,inicijatoru ove hvale vrijedne akcije i svim radnim kolegama koji su kupovali izradjene rukotvorine te na taj način pomogli rad Udruge.
  I kako naš moto kaže...PRUŽITE RUKE PRIJATELJSTVA NE PITAJUĆI KAKO,VIDJET ĆETE DA JE LAKO!

 •  2017. Sara na Brain Gym edukaciji 

   

  Naša Sara Babić bila je na edukaciji iz Brain Gym metode a ovdje donosimo nekoliko detalja atmosfere s eduacije :)

                 

 •  2017. Sandra uz Leptiriće 

   

  Uz Leptiriće je i naša sugrađanka, europska, svjetska i paraolimpijska prvakinja u stolnom tenisu Sandra Paović. Sandra nas je, uz dosadašnju potporu, pomogla i donacijom. Hvala ti Sandra!

               

 

 •  2017. Edukacija o asistivnoj tehnologiji 

   

  U Rijeci je 26. i 27. 1. 2017. održana edukacija o asistivnoj tehnologiji i upravljanju pogledom u organizaciji e-Glasa,  dr. sc. Miroslava Vrankića. Glavni predavač bila je Kasia Luszczak iz Poljske koja ima preko deset godina iskustva u ovom segmentu i stručnjak je za potpomognutu komunikaciju.

  Ako osoba ne može govoriti-ne znači da nema što za reći. Moći komunicirati temeljno je ljudsko pravo i znači participirati u društvu. Edukaciji su prisustvovali  Antonija Leko i Stjepan Jelica.

 

 •  2017. Vukovarski mozaik-potpisivanje ugovora 

   

  Ponosni smo na svoj grad, gradonačelnika Ivana Penavu, sve svoje nove/stare djelatnike, novinare koji su bili angažirani u našoj priči, sve koji su na bilo koji način doprinijeli radu i opstanku naše udruge (a bilo ih je jako puno) i sve leptiriće koji se nesebično uključuju u svaki novi pothvat. Bez vas ne bi uspjeli.

 

 •  2017. "Teške teme" gostovanje na VKTV

   

  U emisiji "Teške teme" na vinkovačkoj televiziji gostovale su Viktorija Matin predsjednica udruge, Martina Boričić, magistra edukacijske rehabilitacije i Jelena Frančišković, magistra psihologije. Zahvaljujemo se na pozivu.

 

 •   2017. Donacije za Leptiriće 

   

  Svaka pomoć našem radu je dobrodošla i omogućava kontinuiranu medicinsku i habilitacijsku skrb, a posebice  kada se radi o financijskoj pomoći.

  Ovim putem se zahvaljujemo jednom od vodećih plesnih klubova Los Memberos na novčanoj donaciji od 14. 000 kuna čime su nam pomogli u edukaciji senzorne integracije, nabavi strunjača i švedskih ljestava.

  Zahvaljujemo se i Croatia banci na financijskoj potpori od 12.000 kuna te Hrvatskom liječničkom zboru na donaciji 10.000 kuna za prenamjenu prostora kako bi ispunili minimalne tehničke uvjete za pružatelje usluga.

 

 •  2016. Edukacija-emocionalni razvoj i podrška 

   

  Čarobna svjetiljka - Modul 1: "Emocionalni razvoj i podrška. Na edukaciji je bila i naša Jelena Frančišković, mag. psych., neurofeedback trenerica.


  Ovaj vikend je nova generacija polaznika u Zagrebu započela edukaciju "Čarobna svjetiljka" prvim modulom "Emocionalni razvoj i podrška". Razumijevanje dječjeg emocionalnog razvoja temelj je kvalitetnog rada s djecom i mladima, bez obzira jesmo li odgajatelji ili učitelji, psiholozi, defektolozi, pedagozi, logopedi ili liječnici... Način na koji razumijemo što je s djetetom koje ima ispade bijesa, nesigurno je, tjeskobno je, ima strahove ili je pak nemirno ili agresivno, određuje kako ćemo vidjeti dijete, uvelike formira naš odnos s njime i ishodište je pravilnog pristupa i podrške. Na našoj edukaciji usvojit ćemo znanja i načine podrške koji su razvojno prikladni, znanstveno utemeljeni i praktično provjereni. Maja Bonačić, Udruga "Oblačić", Sanja Ivanušević Grgas, Centar za terapiju igrom Sanja Ivanušević Grgas.


  Ovdje možete pogledati fotoalbum.


 •  

 •  2016. City Center One za leptiriće 

   

  U sklopu proslave rođendana City Centra One u Zagrebu i Splitu, 14., 15. i 16.10. 2016. godine održala se humanitarna akcija za Udrugu roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići pod nazivom "Daj 5 za leptirića let".

  Prodajom torte i pjenušca po cijeni od 5 kuna prikupljena su sredstva namijenjena za provođenje neurofeedback terapije u 2017. godini, naprednu edukaciju te opremu za neurofeedback terapiju.

  Ovim putem se zahvaljujemo City Center one Zagreb i City Center one Split na plemenitoj akciji koja će uvelike pomoći djeci kojima je pomoć neophodna, i svima koji su na bilo koji način sudjelovali u akciji te doprinjeli da naša djeca imaju novu nadu i šansu za bolji, sretniji i kvalitetniji život.
   

 •  2016. Donacija grada Zagreba 

   

  Zahvaljujući donaciji Grada Zagreba od 60 tisuća kuna, udruga Vukovarski leptirići i tijekom 2016. moći će brojnoj djeci s teškoćama u razvoju omogućiti provođenje Neurofeedback terapije. Donaciju je Udruzi osobno predao gradonačelnik Milan Bandić koji se družio s djecom i roditeljima koji su pojasnili o čemu je riječ. Naime, Neurofeedback je kompjuterizirana metoda praćenja i davanja povratne informacije o električnoj aktivnosti mozga, odnosno, postupan proces učenja koji iskorištava sposobnost mozga da se samostalno regulira i traži ravnotežu.

  -Neurofeedback uspješno koristimo kod poremećaja pažnje i koncentracije, sa ili bez hiperaktivnosti, poremećaja iz autističnog spektra, impulzivnosti, raznih poteškoća učenja, govora, disharmoničnog razvoja te ostalih smetnji ponašanja. Roditelji, ali i stručnjaci koji rade s djecom,su kod djece primjetili napredak u govoru, komunikaciji, kognitivnom i emocionalnom smislu, smanjenju broja napada, agresivnosti, autoagresivnosti i migrena te brojnih drugih simptoma- kazala je Viktorija Mati iz Udruge.

  Zahvaljujemo se dr. Mirjani Semenić Rutko, Brankici Bilić, gradonačelniku Milanu Bandiću i Gradu Zagrebu na razumijevanju problematike djece s poteškoćama u razvoju i nejednakih mogućnosti u istoj državi. Također se zahvaljujemo na konkretnoj pomoći za djecu iz cijele Županije, kao i na obećanju da ćete i dalje biti uz nas.

 •  2016. DM projekt 

   

  Povodom 20. obljetnice poslovanja u Hrvatskoj DM je odabrao 40 projekata, od 2 000 prijavljenih, koje će realizirati u sklopu inicijative "Jer sve smo to MI!".Zahvaljujući DM-u, 15 –oro djece s poteškoćama u razvoju skupa s djecom slabijeg imovinskog statusa svakodnevno dolazi u našu igraonicu, u prijepodnevnim satima, a 20-ero djece bit će uključeno u individualni program Brain Gym metode.

 •  2016. Billa-UNICEF 

   

  I leptirići su u ovom projektu. Educirat će se 4 stručne osobe i na kraju dobijamo potrebnu opremu za potpomognutu komunikaciju, odnosno rad s djecom.

  I zato svi put Bille :) Hvala!

 

 

 •  2016. Ministrica u posjeti  

   

  Ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić se tijekom radnog posjeta Vukovaru sastala s gradonačelnikom Ivanom Penavom te njegovim suradnicima. Tim povodom održan je sastanak na kojem se raspravljalo o aktualnim temama i problemima vezanim za grad Vukovar, a razgovaralo se i o Centru za rehabilitaciju – podrška djeci s poteškoćama u razvoju.

  Ministrica Juretić se posebno osvrnula na temu masovnog iseljavanja stanovništVa Slavonije pa tako i grada Vukovara te dodala kako je plan obići sve ustanove koje su u sustavu socijalne skrbi kao i određena područja županije i grada u cilju pobližeg upoznavanja s problematikom.

  „Cilj socijalnih reformi je pomoći onima kojima je najpotrebnije. U Hrvatskoj imamo preko 70 različitih naknada od kojih dio isplaćuju lokalne i regionalne uprave, a velik dio je na državnoj razini. Želimo uvesti red u sustav isplaćivanja naknada te kriterije kako bi ih dobivali oni kojima su najpotrebnije“, objasnila je Bernardica Juretić.

  Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava upoznao je ministricu s aktivnostima koje grad čini kako bi se poboljšala socijalna slika sugrađana te izrazio zadovoljstvo posjetom dodajući kako sam čin posjete daje na značenju jer se grad Vukovar svakodnevno suoćava s nizom problema kada je u pitanju socijalno stanje građana.

  „Grad Vukovar godišnje izdvaja 11 milijuna kuna za pomoć građanima kad je riječ o socijalnim pitanjima. Radi se o pučkoj kuhinji, socijalnoj samoposluzi, pomoći u obrazovanju kao što su isplate stipendija, subvencionirani prijevoz studenata te u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta Grad Vukovar subvencionira besplatan prijevoz učenika srednjih škola. Pomažemo udrugama, organizacijama, socijalno ugroženim osobama i mnogim drugima“, naglasio je gradonačelnik Penava, dodavši kako Grad izdvaja čak 10% proračunskih sredstava za socijalnu skrb zbog čega je uvršten u sam vrh liste hrvatskih gradova kada je riječ o pružanju socijalne pomoći.

  Cilj ove posjete je upoznati ministarstvo s aktualnim problemima te pronaći zajedničko riješenje u korist onih kojima je pomoć potrebna.

  U sklopu posjete Vukovaru ministrica Bernardica Juretić je u pratnji gradonačelnika grada Vukovara Ivana Penave posjetila i socijalnu samoposlugu „Duga“ te Udrugu roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Vukovarski leptirići“.

 •  2016. Provjereno-skupljamo milodare 

   

 

 •  2016. Kros-doznačena sredstva 

   

   Cjelokupan prihod ove akcije namijenjen je "Vukovarskim leptirićima" - udruzi roditelja djece sa poteškoćama u razvoju, za kontinuiranu rehabilitacijsku i skrb. Ukupno je prikupljeno 6.260,00 kuna donacije koje im je uručio zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček i predsjednik Lions Cluba Vukovar Željko Đekić

 

 •  2016. Vukovarski kros za Leptiriće 

   

  U park-šumi Adica Lions club Vukovar u suradnji s gradovima Zagrebom i Vukovarom,  Atletskim klubom "Maraton" Vukovar, Veleučilištem Lavoslava Ružičke, Hrvatski liječničkim zborom i Gimnazijom Vukovar organizirao je Vukovarski cross - Hrvatskoj na ponos.

  Riječ je o sportsko-rekreacijsko-humanitarnoj akciji koja za cilj ima prikupiti financijska sredstva koja će biti usmjerena za pomoć radu Udruzi Vukovarski leptirići koja skrbi o djeci s posebnim potrebama.

  Maratonu su se odazvali svi dječji vrtići, osnovne i srednje škole kao i studenti Veleučilišta, a trčali su ga i rekreativci, lions rekreativci i djeca s poteškoćama u razvoju.

  -Lionsi su poznati po svojim humanitarnim akcijama, ovu smo organizirali s našim partnerima, a sve kako bi pomogli našim Vukovarskim leptirićima, ali i promovirali zdrav život u Vukovaru - rekao je predsjednik Lions cluba Vukovar Željko Đekić.

  Ispred Grada Vukovara okupljenima se obratila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović, koja je također podsjetila na humanitarni karakter ovog maratona, dodajući kako obilježavanje "Mjeseca sporta" završavamo na najljepši mogući način - promocijom sportskog načina života u popularnom vukovarskom izletištu.

  Predsjednica Udruge Vukovarski leptirići, Viktorija Matin zahvalila je organizatorima na ovoj humanitarnoj akciji, s obzirom da im je svaka kuna dobrodošla.

  - Udruga skrbi o stotinjak mališana s posebnim potrebama kojima su neophodne skupe terapije i stručna pomoć, a to sve košta. Grad Vukovar nam je već puno pomogao tako što nam je osigurao prostor za rad Udruge, no neophodna nam je i pomoć države - kaže Matin.

 •  2016. Zumbathon za Leptiriće 

   

  Centar zdravlja VAGA (Danijela Periš- ZIN member) u suradnji s Plesnim klubom Kick (Maja Matiša- ZIN member, Ivan Lazić) organizirali su Zumbathon® - humanitarni Zumba® Masterclass za udrugu Vukovarski leptirići

  Cilj je prikupiti sredstva dostatna barem za jedan mjesec terapije za djecu s poteškoćama u razvoju koja svoju terapiju ne mogu ostvariti putem javnih zdravstvenih ustanova. Zato u udruzi Vukovarski leptirići mogu dobiti potrebnu skrb, međutim nedostaju sredstva za plaćanje stručnjaka koji te terapije provode.

  Stoga smo se udružili kako bi svojim malim doprinosom pomogli da se terapija koja je od iznimne važnosti za djecu u fazi intenzivnog rasta i razvoja može kontinuirano odvijati. Trenutačno u udruzi pružaju pomoć rehabilitacije i socijalnog uključivanja oko stotinjak djece s poteškoćama u razvoju iz cijele istočne regije.

  Uključite se i vi uplatom donacije na posebno otvoren žiro račun koji je aktivan još 60 dana (IBAN: HR16 2407000 – 1500317680 OTP banka).

  Hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovoj humanitarnoj akciji, i jedan lajk puno znači, ne košta i ne boli :)

  Veliko hvala <3 licenciranim instruktorima koji su se uključili u Zumbathon® za Vukovarske leptiriće:

  Iz Osijeka: Slađana Pandžić, Mia Varesanovic Nemet, Dunja Habjanić, Elvira Ćosić Ex Kućan. Iz Vinkovaca:Jelena Mravlincic i Ivan-Roko Jurić.z Belog Manastira:Kristina Esme Krušelj.

  Poznati osječki dvojac Filip Lazeta Prika- majstor od zvuka i tata Dubravko Lazeta, zahvaljujemo što su odvojili subotnje popodne i odradili odličan posao i pobrinuli se da zvuk bude savršen :)

  Zahvaljujemo roditeljima Vukovarski leptirići i Viktoriji Matin, predsjednici udruge, koji su došli zajedno sa svojom djecom, iako nije bilo jednostavno stajati dva sata s djecom koja nisu navikla na glasnu glazbu i puno ljudi, ali svaka čast i vama i njima što ste izdržali do kraja.

   

 

 •  2016. Kazališna predstava 

   

  Naša djeca nisu djeca s posebnim potrebama, ona imaju potrebe kao i svako drugo dijete.

  Danas je većina djece s poteškoćama u razvoju uključena u redovan vrtić u Vukovaru. Stoga se zahvaljujemo Dječijem vrtiću Vukovar 1 na podršci i razumijevanju te svima koji su sudjelovali u predivnoj kazališnoj predstavi za naše leptiriće.

  Hvala Vukovar!

   

 •  2016. Laser- RTL pomaže djeci 

   

  U udruzi je trenutno 97-mero djece korisnika različitih rehabilitacijskih postupaka.To su djeca u dobi od 1 do 14 godina,različitih dijagnoza i poteškoća.Smatramo da je integriranje primitivnih refleksa,program koji je nedostajuća karika u svim profesijama koje se dotiču psihomotornog razvoja djeteta.Refleksi nemaju samo zaštitnu ulogu,već i izuzetno velik značaj u postavljanju temelja neurofiziologije mozga za razvoj viših funkcija mozga,kako motornih,tako i emocionalnih i kognitivnih. Metodom kvantnog integriranja primitivnih refleksa laserom činimo dječji mozak funkcionalnijim na svim poljima:motornom,vestibularnom,verbalnom,vidnom,emocionalnom,saznajnom...

  Do sada je napravljeno preko 4 000 studija koje potvrđuju učinkovitost ove laseroterapije.QRI je relativno nov modalitet laseroterapije koji rapidno dobija na popularnosti ne samo u USA. Laserska tehnologija koristi se širom svijeta više od 35 godina, a akupunkutra tisućama godina.

  Kvantna refleksna integracija je moćna kombinacija lasera niske frekvencije, zvučne frekvencije i tehnika refleksne integracije s ciljem da “restartira” centralni nervni sistem i ostvari brz i vidljivi rezultati kod pacijenta.

  Kroz naš program trenutno je prošlo 20-ero djece kod koje je evidentan napredak.

  OVU TERAPIJU NAM JE OMOGUĆILA ORGANIZACIJA RTL POMAŽE DJECI U KAMPANJI "BUDI MI PRIJATELJ."

 •  2016. Leptirići i Dunavski raj 

   

  Zahvaljujemo se Konjičkom klubu Dunavski raj što je omogućio djeci jahanje i boravak u prirodi. Nastavljamo laganim kasom :) Konjički klub osigurao je i rampu.

 

 

 

 

 •  2016. Posjeta humanitaraca iz Francuske

   

  Danas su našu Udrugu posjetili predstavnici humanitarne organizacije Equinox iz Lyon-a, Francuska. Do sada su imali uspješne akcije pomoći u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, a u Hrvatsku su došli u Zagreb kako bi se na terenu uvjerili u postojeće stanje u civilnim udrugama koje se brinu o osobama s invaliditetom i djecom s poteškoćama u razvoju, te stvorili kontakte i mrežu u kojoj bi djelovali. Nakon posjeta će razmotriti načine i modalitete pomoći. Kako smo saznali za njihov dolazak u Hrvatsku, stupili smo s njima u kontakt i pozvali ih da nam dođu u posjetu, što su oni prihvatili. Stručni tim naše Udruge, uz domaćine Olju i Stjepana, predstavio je rad naše Udruge, problematiku s kojom se susreću roditelji te strateške ciljeve Udruge.

  "U Francuskoj je zaista razvijena kako institucionalna podrška djeci s poteškoćama u  razvoju, tako i njihova inkluzija u društvo, iako uvijek može bolje. Vidi se da je rat u ovom području uništio mnoge segmente života, pa tako i u segmentu skrbi za djecu, za razliku od Zagreba, gdje je situacija sasvim drugačija" rekla je Marion Picart iz Equinox-a.

 •  2016. Leptirići:Radio Dunav 

   

  U prilogu Radio Dunava možete poslušati gostovanje Leptirića, s kojim se problemima susreću u domeni rehabilitacije i socijalizacije djece s poteškoćama u razvoju.

 •  2016. Pomoć H1 Telekoma

   

  Zahvaljujemo se H1 Telekomu na donaciji koja će nam omogućiti bržu i jednostavniju komunikaciju s potencijalnim donatorima, prijavljivanje na razne natječaje te ažuriranje programa i skidanje video sadržaja za djecu koji su potrebni za Neurofeedback terapiju. više...http://www.h1telekom.hr/

 

 

 •  2015. RTL "Budi mi prijatelj"-Anica Kovač i Leptirići

   

  U okviru projekta "RTL pomaže djeci"  Anica Kovač, koja je i kuma projekta, sa zadovoljstvom je posjetila djecu u Vukovaru i vrlo brzo stekla njihove simpatije.

  " Odmah sam pristala biti kuma projekta i jako sam ponosna i sretna što sam s njima. I djeca i roditelji su iznimno jaki,  a znam da im nije lako" više

 

 •    2015. Projekt MZOŠ "Kreativni leptirići" 

  Udruga Vukovarski leptirići" u suradnji s Gradom i dječijim vrtićima Vukovar 1 i 2 provodi projekt "Kreativni leptirići". Projekt se provodi od siječnja od kraja kolovoza u prostoru Udruge. Cilj projekta jest poticanje kreativnosti i stvaralaštva kod djece s i bez teškoća u razvoju u uvjetima integracije. Glavni ciljevi projekta su osigurati razvoj kreativnosti i stvaralaštva djece  sa i bez teškoća.

  Želja nam je u uvjetima integracije osigurati rast i razvoj vršnjaka u duhu solidarnosti , toleranicije i međusobnog razumijevanja...više

 •  2015. Projekt HEP-a za terapeuta

    

  Hrvatska udruga radnih terapeuta organizirala je po prvi put u RH jedini međunarodno priznati tečaj Terapije senzorne integracije u suradnji s Western Psychological Services (WPS) i The University of Southern California (USC Mrs. T.H. Chan Division of Occupational Science and Occupational Therapy) Voditeljica 1. modula međunarodno priznatog tečaja senzorne integracije je dr. Stefanie Bodison, OTD, OTR/L, C/NDT integracije. Dr. Stefanie Bodison je radna terapeutkinja sa više od 20 godina iskustva u terapijskom radu primjenom senzorimotornih i neurorazvojnih intervencija. Njeni profesionalni interesi u radu usmjereni su na djecu sa autizmom, razvojnom dispraksijom, cerebralnom paralizom, razvojnim koordinacijskim poremećajima i poteskoćama učenja.


  Dr. Bodison radi na Katedri za okupacijsku znanost i radnu terapiju Sveučilišta Južna Kalifornija (USC Mrs. T.H. Chan Division of Occupational Science and Occupational Therapy/The University of Southern California).
  Tečaj senzorne integracije se provodi više od 35 godine, a pokrenula ga je dr A. Jean Ayres, radna terapeutkinja, osnivačica teorije senzorne integracije, Ayres senzorne integracije.

 •  2015. Rana intervencija-okrugli stol

   

  Kod nas je pravilo da civilno društvo liječi djecu s poteškoćama u razvoju, što i nije tako loše ali za to treba osigurati sredstva, kaže predsjednica Udruge "Vukovarski leptirići" Viktorija Matin. U organizaciji Udruge roditelja djece s teškoćama u razvoju "Vukovarski leptirići" i pravobraniteljice za osobe sa invaliditetom danas je održan okrugli stol na kojem se razgovaralo o provođenju i organizaciji rane intervencije u Vukovarsko-srijemskoj županiji...više

 •    2015. Gošće Vukovarskih leptirića 

  Ugostili smo i u svom prostoru gđu. Anku Slonjšak, pravobraniteljicu za osobe s invaliditetom RH i gđu. Sanju Predavec iz Ministarstva zdravlja RH, kako bi dobile jasniju sliku o radu naše udruge i razgovarale s drugim roditeljima o problemima s kojim se svakodnevno suočavaju. Hvala gđi. Anki Slonjšak i gđi. Sanji Predavec na posjeti!

 •  2015. Susreti roditelja i stručnjaka

   

  Hrvatska udruga za ranu intervenciju u ponedjeljak je, u suorganizaciji naše udruge, održala 2. susret roditelja, stručnjaka i donositelja odluka na projektu "Izjednači" koji financira UNICEF. Cilj projekta "Izjednači" jest uspostavljanje mreže usluga rane intervencije na području Vukovarsko - srijemske, Sisačko - moslavačke i Šibensko - kninske županije. U sklopu projekta bit će razvijena internet tražilica za lakše snalaženje i traženje određenih usluga na području cijele Hrvatske. Ovim povodom predstavljen je i rad naše Udruge te je naglašena važnost Udruge u promoviranju i provedbi rane intervencije na području naše županije.
  Zahvaljujemo se Pastoralnom centru na prostoru koji smo koristili za ovu priliku.

 •  2015. Edukacija za pružatelje usluga

Danas je održan i poslednji dio edukacije namijenjen organizacijama koje se bave pružanjem socijalnih usluga na području Slavonije i Baranje. Edukacija se satojala iz tri dijela ...više

 •  2015. Dani otvorenih vrata

    

  Udruga je 29. i 30. svibnja organizirala Dane otvorenih vrata Udruge. Tim je povodom u petak 29. svibnja, otvorila vrata svoje Udruge za roditelje i sve zainteresirane građane. Na događaju koji se toga dana odvijao u prostoru Udruge građani su mogli pogledati kratku prezentaciju u Udruzi, razgledati prostor Udruge, te razgovarati i savjetovati se sa stručnim timom Udruge.
  U subotu, 30. svibnja u središtu grada, postavili smo štand s promotivnim materijalima Udruge i rukotvorinama koje su izradile naše mame. Ovim putem se želimo zahvaliti svim mama koje su sudjelovale kao i volonterima na velikoj pomoći i podršci.

 •  2015. Kreativni leptirići

   

  Nedjelja je u "leptirićima" bila radna! Odradili smo prvu u nizu radionica za naše roditelje, a u sklopu projekta "Kreativni leptirići". Projekt financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Voditeljica radionice bila je naša rehabilitatorica Maja Papst Milanović, prof. reh. kojoj ovim putem još jednom zahvaljujemo. Radionici su prisustvovali roditelji partnerskih vrtića Vukovar 1 i 2, te roditelji korisnika naše udruge. Roditelji su se upoznali s novom tehnikom oslikavanja svile.

 •  2015. Donacija KU "Danubius"

   

  KU "Danubius", kao nositelj likovne kolonije u sklopu prvosvibanjskog izleta u Adici, odlučila je radove nastale na istoj donirati u humanitarne svrhe. Razmatrajući djelovanje i potrebe udruga koje se bave prvenstveno radom s djecom u gradu Vukovaru, odlučila je ove godine izabrati udrugu "Vukovarski leptirići" te radove nastale na koloniji darovati istoj, a u smislu potpore za prikupljanje prijeko potrebnih sredstava za rad. Na koloniji je nastalo 14 radova, od kojih 2 ulja na platnu, 8 akrila na platnu i 4 pastela. Suradnja se uskoro nastavlja....

 • 2015. Suradnja

   

  Svako dijete u Republici Hrvatskoj ima pravo na besplatno liječenje i potrebne terapije. No, da li je to doista tako može se vidjeti u svim dosadašnjim prilozima o našim leptirićima koji se liječe humanitarnim akcijama, a potrebne terapije ovise o dobivenim donacijama i projektima, koje osigurava civilno društvo. Zahvaljujući ekipi iz Hrvatske uživo, posebno Maji Sever, Zoranu Peharu i Zrinki Perić sluša se i naš glas, ali nažalost ne čuje. Dragi naši surađivat ćemo još veoma dugo. Nadamo se da ćemo se jednog dana izboriti za prava naše djece i uz Vašu pomoć.
  Najljepša hvala na razumijevanju i pruženoj prilici, Vaši LEPTIRIĆI

 •  2015. Tomatis leptirići :)

   

  Beskrajno smo ponosni na sve!!! Drago nam je da se pokazalo točnim da će prvi dani biti najteži, a onda će djeca biti sve bolja i bolja. Iako su se možda već vidjele neke promjene na "slušačima", one će više doći do izražaja sada u pauzi između prvog i drugog kruga, a još više između drugog i trećeg kruga. To je proces i svako dijete će različito reagirati. Iako bismo svi mi željeli za svoju djecu instant oporavke, trebamo se naoružati strpljenjem i poštivati ritam kojim se razvija svako dijete. Istina, za to katkad treba puno živaca, ali to je već naš problem i mi se s njim moramo nositi:). I na kraju, uspjeh u prvom krugu trebamo zahvaliti i divnim mamama i gospođi NADI MAZUREK! Njihovo strpljenje i predanost zasigurno su razlog da je sve, unatoč sitnim tehničkim poteškoćama, proteklo u najboljem redu. Imajte uvijek na umu da je upravo snaga roditelja i predanost ljudi koji s djetetom rade - ključ napretka djeteta!!!


  Od srca veliko hvala i MAŠI ČIČI, Tomatis praktičaru, divnoj osobi i prijateljici što je nesebično podijelila svoje iskustvo, znanje i Tomatis uređaj s nama. Tvoji Vukovarski leptirići!
  A slika govori više od riječi...

 •  2015. Uređenje novog prostora

   

  This website template has been designed by freewebsitetemplates for you, for free. You can replace all this text with your own text.

  You can remove any link to our website from this website template, you're free to use this website template without linking back to us. If you're having problems editing this website template, then don't hesitate to ask for help on the forums.

     

 • 2015. Suradnja Veleučilišta i Leptirića

   

  Na Veleučilištu "Lavoslav Ružička" u Vukovaru, studiju fizioterapije, potpisan je sporazum o suradnji između studija fizioterapije i naše Udruge. Sporazum je samo kruna već uspješne trogodišnje suradnje u kojoj studenti Veleučilita volontiraju u Udruzi.

 •  2015. Radionica i tečaj Tui Na

   

  Leonid Rozman predstavio holističku tehniku koja se zasniva na principima kineske medicine - moći dodira i stimulaciji akupunkturnih točaka...više

 •  2014. Notama za Leptiriće

   

  Hvala Ivani Rimac, Zumba centru Cerna i svima koji su dali doprinos, na bilo koji način za našu djecu te im n ataj način omogućili nastavak terapija.

 •  2014. Leptirići u duhu Božića

   

  Najljepša hvala svima koji su predano radila za štand, pripremali, pravili, bojali, prodavali i onima koji su kupovali, ostavljali donacije našoj djeci za terapije. Svima koji su uz nas.

  Hvala Vukovar! 

  Hvala Osijek! 

  Sretan i blagoslovljen Božić žele Vam Vukovarski leptirići!!!

 •  2014. Putovanje malog puža

   

  Ljubav, razumijevanje, pomaganje, prijateljstvo... vrijednosti koje trebamo usađivati u srca naše djece. A našim odgojiteljicama, koje su pokrenule ovaj val dobrote, od srca zahvaljujemo i želimo još puno ovakvih projekata na ponos grada Vukovara....više

  Hvala Vukovar!

 •  2014.  Posjeta pravobraniteljice

   

  Posjetila nas je predstavnica Ureda pravobraniteljce za osobe s invaliditetom Republike Hrvatske gđa Branka Meić.

 •  2015. Međunarodni dan osoba s inavliditetom

   

  Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom 03. prosinca i Dana volontera 5. prosinca, a u organizaciji Udruge za osobe s intelektualnim, oštećenjem ''Golubica'' Vukovar, u Vukovaru je, u dvorani Hrvatskog doma, 4. prosinca održan treći VUFIS-Festival igre i smijeha. Cilj ove građanske inicijative bio je okupiti sve ustanove, škole i udruge s područja Vukovarsko-srijemske županije, a koje skrbe o osobama s intelektualnim oštećenjem.

 •  2014. Leptirići i Hrvatska u živo

   

   Prilog o (ne)dostupnosti i (ne)mogućnostima rehabilitacije za djecu s poteškoćama u razvoju.

 •  2014. Hvala zakladi Adris-krećemo s Tomatisom

   

  Tomatis metoda koristi sofisticirani sustav neurosenzorne stimulacije koji se zove elektoničko uho, kojeg je osmislio Dr. Alfred A. Tomatis početkom 50-ih 20.st., čiji je cilj bio utrenirati glas tadašnjih opernih pjevača u Europi. Kroz vrijeme se pokazalo da metoda može utjecati na sposobnost slušanja i pozitivno transformirati govor, mentalni stav, držanje, kontrolu tjelesnog i uho-usta sustava. Elektroničko uho pomoću pojačala omogućava poboljšanja u sposobnosti da čujemo.
  Teškoće učenja jezika postoje i loše govorimo, jer slušamo loše.
  Metoda pomaže diskriminirati frekvencije, čuti ono što ne čujemo i razumijemo foneme koji nisu bili uočeni. Cilj je zvučnom senzornom stimulacijom potaknuti živčani sustav, kako bi imali savršenog slušatelja, ili što je moguće bliže tome, a to podrazumijeva višu razinu pozornosti, obrade i organizacije ne samo što se tiče jezika, već i motorike.
  Kod mnogo djece, postoji pojava da ako padnu, ne mogu pričati ili ne mogu trčati i vrištati u isto vrijeme, jer jedan proces ometa drugi. Ako se sustav bolje organizira takvih smetnja nema.

 •  2014. Lidl za Leptiriće

   

 •  2014. Leptirići pomažu!

   

   

 •  2014. Zubak i UNICEF: donacija  vozila Leptirićima

   

  Zajedničkim događanjem, u subotu 06.09.2014., na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu, AutoZubak i UNICEF su obilježili sedmu godinu uspješnog partnerstva koje je okrunjeno donacijom automobila Škoda Rapid udruzi "Vukovarski leptirići" koja skrbi za djecu s teškoćama u razvoju. Vrijednost partnerstva AutoZubaka i UNICEF-a time je dosegnula 700 tisuća kuna. Automobil će roditeljima djece s teškoćama u razvoju olakšati odlazak na terapije i druge aktivnosti. Ključeve automobila članovima udruge uručili su predsjednik Uprave AutoZubaka Dimitrije Trbović i predstojnica Ureda UNICEF-a Valentina Otmačić.

  "Višegodišnja podrška AutoZubaka omogućila je da mnoga djeca s teškoćama u razvoju, zahvaljujući doniranim vozilima, sigurno i lako stignu na svoja odredišta. Automobil zaista puno znači udruzi "Vukovarski leptirići" koja brine o 70-ak male djece. Povećana mobilnost će unaprijediti razinu ostvarivanja njihovih prava", istaknula je Valentina Otmačić, predstojnica Ureda UNICEF-a.

  Zahvaljujemo se UNICEF-u i AUTOZUBAKU na donaciji!

  UNICEF je uz nas od samog osnutka te pokušava ukazati na težak položaj djece s teškoćama u razvoju na istoku Hrvatske. Roditelji su osigurali putem donacija kvalitetne terapije, no odgovorni se još uvijek nisu uključili te je položaj djece sve teži, a kvaliteta života ovisi samo o sposobnosti roditelja i donacijama dobrih ljudi.

  Automobil će koristiti roditelji koji nemaju svoj automobil ili je star, nema klima uređaj te nije za duga putovanja, kako bi djeca mogla odlaziti na potrebne terapije i liječenja, kao i struka, jednog dana kada budemo imali mobilni tim.

  Zato još jednom veliko hvala UNICEF-u i AUTOZUBAKU jer ste nam olakšali prilično težak i kompliciran život te pokazali kako se treba brinuti o onima kojima je pomoć najpotrebnija.

  U udruzi trenutno ima 70-ero malene djece!  

 •  2014. Projekt tisuću dana na moru

   U sklopu naše društvene odgovornosti  Riviera Adria poduzima akcije u skladu s vrijednostima grupacije Valamar.

  Ovim projektom se podupire poboljšanje kvalitete života djece s potškoćama u razvoju kao i i djece bez odgovorajuće roditeljske skrbi...više

 •  2014. Hvala svima!

   

  Djeca imaju potrebne terapije samo zahvaljujući donacijama. Najljepša hvala svima koji činite život naše djece ljepšim i dajete nam nadu. Uz vas nismo sami!

  HUMANITARNI TURNIR: UDRUGA BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA - GRADSKA PLINARA ZAGREB, PRVO PLINARSKO DRUŠTVO - VUKOVAR, INA I PLINACRO.

 •  2014. Donacija PPD-a i refleksoterapija

   Zahvaljujući donaciji Prvog plinarskog društva krećemo sa refleksoterapijom-integriranjem primitivnih refleksa laserom (QRI)....više

 •  2014. Dubrovnik-bikeri za leptiriće

   U sklopu naše društvene odgovornosti  Riviera Adria poduzima akcije u skladu s vrijednostima grupacije Valamar.

  Ovim projektom se podupire poboljšanje kvalitete života djece s potškoćama u razvoju kao i i djece bez odgovorajuće roditeljske skrbi...više

 •  2014. Donacija PPD-a za nastavak terapija

   Zahvaljujući Prvom plinarskom društvu Leptirići nastavljaju sa Brain Gym, terapijskim jahanjem i kvantnim integriranjem refleksa-laserom.

 •  2014. Održano predavanje u Udruzi-neurofeedback

   

        

 •  2014. Brain Gym edukacija

   Roditelji žele djeci omogućiti što raznovrsniju i kvalitetniju rehabilitaciju. Nakon što je udruga financirala edukaciju tri fizioterapeuta za Marte Meo komunikaciju, nastavljamo u istom ritmu. Ovaj put odlučili smo financirati edukaciju tri terapeuta za Brain Gym program. U svibnju mjesecu Brankica Bilić, Andreja Mandić i Martina Milković kreću u nove radne pobjede, odnosno na II stupanj.

     

 •  2014. Roditelji osnovali vrtić

   Vukovarskim roditeljima dosadila indolencija institucija pa osnovali rehabilitacijski centar i vrtić...više

 •  2014. Medvjedi za Leptiriće

   Prvo plinarsko društvo i Medvjedi pomažu Leptirićima...više

 •  2013. Vrijeme darivanja

  VELIKO HVALA PRVOM PLINARSKOM DRUŠTVU!

   2014. Motomrazevi razveselili Leptiriće

   

   

 •  2014. Naš božićni štand

   

      

 •  2014. Vukovarski lampion za leptiriće

   Humanitarna akcija-vukovarski lampion za Vukovarske leptiriće. Video prilog možete pogledati ovdje.

 •  2013. Vrijeme je da se pokrenemo!

   

        

  S poteškoćama se možemo nositi,s nepravdom NE! Pomozimo djeci koja se sustavno zanemaruju...više

 •  2014. PPD i "Medvjedi"-donacija "Leptirićima"

  Slike govore o tome kako naučiti ponovno živjeti
  kad pomisliš da je život završio.
  Govore o uvažavanju malih čuda
  i vjeri u velika. Više od svega,
  govore o nadi. Više 

  Zahvaljujemo se Prvom plinarskom društvu na vrijednoj donaciji kao i Medvjedima na podršci.Više

 •  2013. Hvala svima!

   ZAHVALJUJEMO SVIMA KOJI SU SVOJIM FINANCIJSKIM DOPRINOSOM POMOGLI NAŠOJ AKCIJI! ZAHVALJUJEMO HRVATSKOM DOMU VUKOVAR, GĐI IVANKI MILIČIĆ I GRADSKOM KAZALIŠTU ZORIN DOM KARLOVAC! 

  HVALA!!!

      

     

 •  2013. Hrvatski dom Vukovar i "Kerempuh"

 • Hrvatski dom Vukovar i Satiričko kazalište "Kerempuh" pomažu malenim "Leptirićima". Hvala!

 •  2013. Dubrovnik za Leptiriće i ove godine

   

   

 •  2013. Na Veleučilištu održano predavanje o ABR-u

   

     

 •  2013. Leptirići podržali prosvjed roditelja

   Vukovarski leptirići podržali prosvjed roditelja djece s teškoćam au razvoju, osoba i sinvaliditetom i njihovih obitelji...više

 •  2013. Priča o prijateljstvu

   Svako dijete ima pravo na roditelja, priču, igru, osmijeh, pjesmu, pruženu ruku. Ovo j epriča o tome. Priča o prijateljstvu.

 •  2013. Naš prvi Uskrsi štand

  Leti, leti leptir jedan
  misli da je sam i bijedan...
  Krilo mu je malo kraće
  pa zbog toga stalno plače...
  Ti mu ruke pruži svoje
  da osjeti srce tvoje...
  I toplo mu odmah bude
  kad upozna dobre ljude..

   

   

   2013. "Leove priče o prijateljstvu"  

   Pokrenuta humanitarna akcija za Vukovarske leptiriće...više

   2013. Predavanje o Bowen metodi

   Bowen metoda je tehnika koja uključuje precizne ali nježne manipulacije mekog tkiva i uskoro će biti dostupna i Leptirićima.
                                                                                                                                        Koristi su uspješno u svijeu zadnjih 40 godina kao komplementarna metoda uz konvencionalno medicinsko liječenje ili kao monoterapija u cilju očuvanja zdravlja.

   2013. Leo i Lovro na snimanju spota

           
 • Maleni Leptirići, djeca iz dječijeg vrtića Zapruđe te Sandra Bagarić snimali su spot koji simbolizira prijateljstvo, empatiju, ljubav, dobrotu.

   2013. Humanitarni Zumbathon

    U sportskoj dvorani OŠ "Mitnica" održan je u organizaciji Zumbe Vukovar, humanitarni Zumbathon, u kojem je stotinjak građana učinilio dobro djelo za Leptiriće. Program je vodilo 6 licenciranih voditelja Zumbe: Mladen Đalok (Vinkovci), Nikolina Popović (Vukovar), Maja Matiša (Osijek), Suzana Ljubas (Đakovo), Vjekoslav Didović (Brčko) i Marijana Vrančić (Vukovar).

  Hvala svima za ovo predivno subotnje popodne!

   

   2013. Hrvatski telekom: "Zajedno smo jači"

   

 •  2013. Hrvatski radio 2

 •  2013. Hypo Alpe Adria banka-donacija

   

                                                   

    

 •  2013. Večer poezije

  Anđelu je u šestoj godini dijagnosticirana distrofija mišića. Srednju školu, zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, ne završava. Obzirom na probleme u kretanju, često je u kući. Posvetio se glazbi. Obožava rock, hard rock, heavy metal i pop glazbu. Naučio je svirati gitaru i klavijature. Pjeva i piše. Udruga Vukovarske iskrice i Gradska knjižnica Vukovar donijele su odluku o čitanju pjesama mladog pjesnika te kao iznenađenje poklonile njegovu prvu knjigu.

  Drugo iznenađenje priredili su mu Vukovarski leptirići poklonivši mu veliku tortu.

 •  2013. Marte Meo tečaj

   

  Leptirići su odlučili pomoći u pružanju dodatne edukacije za tri fizioterapeuta: Dejanu Davidović i Jovanu Prokić iz Vukovara te Smiljanu Grković iz Belog Manastira, sve tri volonterke naše udruge i poslati ih na tečaj Marte Meo.

 •  2013. 

   O utiscima volontera Veleučilita u Vukovaru, Studija fizioterapije, možete pročitati ovdje.                                                               

 

 •  

 •  2013. Završila humanitarna vožnja

    

  Završila je još jedna Vožnja za Vukovar u kojoj se pomoglo Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju "Vukovarski leptirići".


  Na račun Udruge uplaćen je iznos od 14.000 kn te smo postali jedan od rijetkih donatora ove Udruge koja se financira isključivo donacijama.


  Donatori u ovogodišnjoj akciji su bili: Općina Konavle, Dubrovnik Sun, Obitelj Radičević, Kamen 94 d.o.o., Ožujsko, Pemo d.o.o., Darko Lasić, Iris i Tonći Pavlović, Tomi Holer, Paintball klub Župa, Mario Mršić, Zoran Stanković, Aleksandra Miletić, Branko Budimir, MK Libertas Riders, jedan donator koji je želio ostati anoniman te prihod od prodaje majica (2.700 kn).
  Vožnju su pomogli pekara Zlatno zrno i pekara Klas.


  Zahvaljujemo svima koji su na ovaj način omogućili ovu 4. humanitarnu vožnju i tako pomogli ovu Vukovarsku udrugu. Prenosima svima riječi zahvale roditelja vukovarske djece s poteškoćama u razvoju i nadamo se da će im se javiti i ostali donatori.

   2013. Obilježen  dan osoba sa cerebralnom paralizom

    

   2013. Kulturno zabavni program

    

  Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Vukovarski leptirići" osnovana je koncem prošle godine. Osnovni cilj Udruge je skrb o djeci s poteškoćama u razvoju. Udruga se financira humanitarnim akcijama, donacijama i putem raznih projekata.

  Jedna takva akcija je i kulturno zabavni program humanitranog karaktera pod nazivom „Malo za mnogo" koji je, po odluci Odbora za obilježavanje Dana grada Vukovara, prihvaćen i uvršten u program 09. svibnja 2012. godine. U kulturnom programu sudjelovali su HKGD „Dunav", Ansambl narodnih igara SKD „Prosvjeta", KUD „Sloga", KUD „Kolo" iz Vukovara i KUD „Seljačka sloga" iz Bogdanovaca. Koncert se održao u Sportskoj dvorani u Borovu naselju u 19.00 sati.

  Sve prisutne pozdravila je tajnica udruge Sanela Knezović s riječima: „Netko Vašu pomoć treba, pravi prijatelj dar je s neba. Ovom rečenicom počinjemo sve naše akcije. Teško je boriti se za svoju djecu na ovakav način, ali vjerujte da je uz dobre ljude sve puno lakše, kao što i naš logo kaže – pružite ruke prijateljstva ne pitajući kako, vidjet ćete da je lako... Zahvaljujem svima koji su večeras došli podržati „leptiriće", Gradu Vukovaru koji je prepoznao naš problem te svim izvođačima koji su se odazvali. I ako pomislite da ste dali malo, znajte da ste učinili mnogo."

  S vrlo sličnom porukom prisutnima se obratila gđa. Dragica Holoker Radumilo pročelnica za društvene djelatnosti, zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i nacionalne manjine te pozvala sve ljude dobre volje da nas prihvate i pomognu koliko god mogu, kako bi „leptirići" imali kvalitetnu i kontinuiranu rehabilitaciju u svom gradu.

  Vukovarski leptirići se zahvaljuju na podršci Gradu Vukovaru, svim sudionicima kulturno zabavnog programa, posjetiteljima i udruzi Vukovarske iskrice koje nam svojom podrškom pomažu da i mi pronađemo svoje mjesto pod suncem.

   

   2012. Predavanje o ABR metodi

    Na Veleučilištu Lavoslav Ružička je 14. travnja 2012. godine  organizirano predavanje o ABR metodi. Predavač je bio ABR trener Slobodan Vujasić, koji vodi ABR kurs u Hrvatskoj. ABR je metoda rehabilitacije odraslih i djece s oštećenjem mozga i mišićno-koštanog sustava, bazirana na biomehaničkim principima. Neinvazivan metod remodeliranja mekih tkiva i rekonstrukcije mišićno-koštanog sustava omogućava da se kroz predviđene faze ostvari poboljšanje mišićno-koštanog sustava, koje se automatski pretvaraju u poboljšanje motorne funkcije.


  ABR se direktno obraća fascijama koje su odavno poznate, ali im nikad nije pridavana velika važnost. Tek u deset posljednjih godina, istraživači sa raznih strana svijeta počeli su ispitivati karakteristike i funkcije ovih tkiva.
  Svi prisutni, nažalost mali broj, bili su veoma zadovoljni predavanjem. 
  Kako Leonid Blum osnivač ABR-a i Diane Vincentz voditelj ABR-a Danske konstantno odlaze i prate sve svjetske kongrese o cerebralnoj paralizi i ostalim bolestima, o fascijama, prate razna istraživanja, prisutni su naučili mnogo.

 •  2011. Predavanje k toleranciji

  Moto je obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom 3. prosinca 2011. u Vukovaru. Predstavljen je i priručnik za odgojitelje, učitelje, stručne suradnike i roditelje "K toleranciji".

  Svi okupljeni uz uzmijeh i pjesmu potvrdili smo da je to moguće.