Dana 15.11.2021. u Udruzi Vukovarski leptirići održana je igraonica pod nazivom “Boje jeseni”. Izvoditelji su za ovu radionicu pripremili aktivnosti za djecu predškolske i školske dobi.

Djeca su dobila na paleti za tempere 4 boje: crvenu, zelenu, žutu i smeđu, papir za umatanje s balončićima izrezano u obliku kruga, spužvice i kistove za crtanje. Prvo su na papir za umatanje pomoću kistova nanositi tempere, miješajući ponuđene boje, a zatim su na papir prenositi otisak papira za umatanje. Na taj smo način dobili oblik krošnje u jesenskim bojama. Miješajući boje djeca su dobivala i narančastu, različite nijanse smeđe, razgovarali smo o miješanju boja i dobivanju nijansi. Nakon što smo izradili krošnje crtali smo stablo. Njega su po izboru mogli crtati kistovima ili spužvicama. Kistovi su nam dali ravne lijepe crte stabla, ali spužvica nam je omogućavala da iscrtamo udubljenja u kori i tako dobijemo realistični prikaz stabla. Kroz ovu aktivnost uživali smo u bojama jeseni, istraživali likovne tehnike, poticali kreativnost, analizirali dijelove stabla, razgovarali o promjenama, učili o bojama i nijansama. 

Uz ovu aktivnost, u papiru za umatanje s balončićima u obliku omotnice, stavili smo i papir na koji smo nanijeli temperu, pa su djeca prstićima razmazivala temperu po papiru, bockali balončiće, i uživali u aktivnosti senzorno kroz osjećaj dodira, vida ali i sluha na opuštajući zvuk pucketanja balončića.

Za vrijeme slobodne igre djeca su se oblikovala slime, igrala se s glazbenim igrama, vozila autiće, igrala se s Gustavom slinavkom, socijalizirali su se i igrali se s balonima.

Kako je prošla naša radionica možete pogledati na fotografijama.