Datum održavanja radionice: 14.7.2021.

Vrijeme održavanja radionice: od 17:30 do 19:30.

Mjesto održavanja radionice: Udruga sve aktivnosti provodi u javnom prostoru grada Vukovara na lokaciji Velebitska 16b za koji imamo potpisan Ugovor o najmu koji smo već dostavili za sve organizacije (korisnika i partnere).

Tema: Bojanje pomoću valjka omotanog omotom s balončićima te slobodna igra.

Materijali za radionicu: Omot s balončićima, rola papira za brisanje ruku, boja za prstiće, papir, autići, vanjsko igralište.

Opis radionice: Dana 14.7.2021. u Udruzi Vukovarski leptirići održana je igraonica pod nazivom “Valjak prepun boja” za djecu predškolske dobi. Za ovu igraonicu izvoditelji su omotali omot s balončićima oko kartonske role te su je obojali različitim bojama za prstiće. Djeca su za zadatak imala rolati valjak preko papira i na taj način obojiti papir. Djeca su istraživala boje, puckala balončiće i uživala u aktivnosti. Kroz ovu smo aktivnost vježbali motoriku ruku i razvijali maštu te kao senzorna aktivnost stimuliralo je osjetilo dodira zbog teksture i vida zbog jarkih boja koje smo koristili.

Nakon toga djeca su imala vremena za slobodnu igru. Igrali su se autićima na drvenoj cesti. Kroz ovu su aktivnost su razvijali suradnju i svoje socijalne vještine. Djeca su se igrala na poligonu, trčala su oko poligona na strunjačama, penjala se na poligon, zatim bi legli na isti i istezali se. Kada se temperatura na dvorištu spustila, izašli smo na igralište, gdje su se djeca spuštala niz tobogan. Kako nam je protekla aktivnost, možete pogledati na našim fotografijama.